Trečiojo turo rezultatai

„Stadionas“- „Žvėrys-Ernas“ 97:74 (28:10; 22:16; 18:24; 29:24).

Trečiasis laikraščio „Gyvenimas“ ir Prienų rajono savivaldybės krepšinio pirmenybių turas prasidėjo rungtynėmis tarp „Stadiono“  ir  Birštono „Žvėrių – Erno“ komandų. Nors „Stadiono“ krepšininkai susirinko labai negausiai, tačiau tai nesutrukdė jiems demonstruoti greito puolimo bei aktyvios gynybos. Šiose rungtynėse pirmą kartą „Stadionui“ atstovavo Gediminas Maceina, kuris į komandos žaidimą įnešė daugiau universalumo bei vieną po kitos kūrė puikias progas komandos draugams. Daugiausiai Roko Marcinkevičiaus ir Raimundo Gerbutavičiaus taškų dėka  „Stadionas“ jau per pirmąjį kėlinį susikrovė 18-kos taškų pranašumą. Nors nuo antrojo kėlinio žaidimas šiek tiek susilygino, Birštono krepšininkai pasijuto laisviau ir demonstravo įvairesnį puolimą, tačiau „Stadionas“ išlaikė saugų pranašumą bei rungtynių kontrolę iki finalinės sirenos ir iškovojo antrąją pergalę rezultatu 97:74. Tuo tarpu „Žvėrys-Ernas“ vis dar lieka be pergalių.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Stadionas“: R.Marcinkevičius – 28 tšk., R.Gerbutavičius – 21 tšk., M.Jančiauskas – 20 tšk., G.Maceina – 19 tšk.

„Žvėrys-Ernas“: V.Palaikis – 26 tšk., M.Seilius -15 tšk., T.Miliūnas ir J.Strampickas – po 9 tšk.

***

„Paprūdžiai“ – „Išlaužas“ 82:65 (22:9; 20:19; 18:18; 22:19).

Antrosiose rungtynėse susitiko sirgalių favoritai „Paprūdžiai“ ir  Išlaužo seniūnijos komanda. Kaip ir pirmojo, taip ir šio mačo eigą lėmė pirmasis kėlinys, kurį užtikrinčiau sužaidė „Paprūdžiai“. Pirmajame kėlinyje labiausiai išsiskyrė Išlaužo atstovas V.Venckevičius, kuris pelnė visus komandos taškus ketvirtyje,  bei Paprūdžių debiutantas Ignas Sinkevičius, ne tik rinkęs taškus, bet ir aktyviai įtraukęs į žaidimą komandos draugus. Pastangos nenuėjo perniek, ir po pirmojo kėlinio „Paprūdžiai“ pirmavo 22:9. Antrajame kėlinyje „prabilo“  Išlaužo seniūnijos lyderis Arnas Tilindė, pelnydamas 12 taškų, tačiau visas pastangas pasivyti varžovus nubraukė 7 iš eilės Vytauto Tilinsko taškai, leidę „Paprūdžiams“ po dviejų kėlinių išlaikyti apčiuopiamą 14-kos taškų persvarą. Įdomu tai, kad per pirmuosius du kėlinius Išlaužo komandoje tebuvo pasižymėję du krepšininkai- A.Tilindė ir V.Venckevičius. Trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius žaidimas vyko apylygiai, bet išlaikę anksčiau susikrautą persvarą „Paprūdžiai“ iškovojo antrąją pergalę 82:65.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Paprūdžiai“: I.Sinkevičius -19 tšk., T.Žioba -16 tšk., V.Tilinskas -12 tšk., L.Milašauskas -10 tšk.

„Išlaužas“: A.Tilindė – 24 tšk., V.Venckevičius – 21 tšk.

***

„Naujosios Ūtos seniūnija“- „Prienų seniūnija“ 108:73 (30:18; 18:22; 37:16; 23:17).

Paskutinėse dienos rungtynėse susitiko skirtingai sezoną pradėjusios komandos – nesunkią pergalę iškovojusi „Naujosios Ūtos“ komanda bei „antausį“ pirmosiose rungtynėse gavusi „Prienų seniūnijos“ komanda. Abi ekipos surinko vos po šešis savo atstovus, todėl fizinis pasiruošimas turėjo didelės įtakos mačo eigai. Pirmajame kėlinyje „Naujoji Ūta“ greitai susikrovė dviženklį pranašumą ir, rodos, laikė rungtynių kontrolę savo rankose, tačiau keturių Kajaus Okmano tritaškių antrajame kėlinyje dėka „Prienų seniūnija“ atkūrė intrigą ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų. Šiose rungtynėse lemiamas buvo trečiasis kėlinys, kai ketvirtąją, o vėliau dėl ginčų ir – techninę pražangą užsidirbo Tomas Stupuris. Penkiese likusiems „Prienų seniūnijos“ krepšininkams nebeužteko jėgų toliau lygiai kovoti su jaunesniais „Naujosios Ūtos“ atstovais, kuriuos į priekį vedė 40 taškų pelnęs Mantvydas Gečionis. Audrius Šeškus dar bandė išrasti naują strategiją ir rinkti taškus esant „nuošalėje“, bet taip tik padarė meškos paslaugą savo komandai ir leido priešininkams susikrauti triuškinantį pranašumą. Tritaškiais metimais pagrįstose rungtynėse 35 taškų persvara triumfavo „Naujoji Ūta“.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Naujosios Ūtos seniūnija“: M.Gečionis – 40 tšk., L.Kurtinaitis – 16 tšk., V.Miknevičius -15 tšk., G.Vasiliauskas – 13 tšk.

„Prienų seniūnija“:  K.Okmanas ir K.Abramavičius – po 20 tšk., P.Minajevas – 14 tšk., A.Šeškus – 10 tšk.

Parengė Karolis Abramavičius

Rubrikoje GKP 2015/2016 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *