Jubiliejus suskambės pavasario spalvomis…

011965 m. rugsėjo 1 – ąją duris atvėrė Prienų vaikų muzikos mokykla, kuri priėmė 75 mokinius. Aštuonių mokytojų kolektyvui vadovavo direktorė Laima Leimonienė. Mokykloje dirbo mokytojai A.Simanavičienė, E.Vasiliauskas, R.Dimšaitė, S.Rudžionis, P.Tamulis, A.Puidokas, L.Brazdžionytė, A.Kojelis. Mokykloje buvo mokoma groti fortepijonu ir akordeonu. Kasmet mokykla vis augo, plėtėsi, daugėjo mokinių ir mokytojų, buvo atidaromos naujos klasės. 1987 – 1989 m. mokyklai vadovavo Remigijus Adomaitis.

02

05Nuo 1989 m. mokyklos direktorės pareigas eina Rasa Staliūnienė. Per pastaruosius dešimtmečius mokykla išaugo ir pasikeitė. 1992 m. atidarytas dailės skyrius, dailės disciplinas pradėjo dėstyti mokytojas Vladas Tranelis. 1997 m. Prienų rajono savivaldybės tarybos sprendimu mokykla pradėta vadinti Prienų meno mokykla. 1997 m. mokykla perkelta į didesnes ir erdvesnes patalpas. Šiuo metu joje veikia fortepijono, akordeono, styginių (smuiko ir gitaros), liaudies instrumentų (kanklių, birbynės, lumzdelio, armonikos), pučiamųjų (klarneto, saksofono), chorinio dainavimo ir dailės (fotografijos ir dizaino) klasės. Mokykloje vykdomos ankstyvojo, pradinio, pagrindinio, 04išplėstinio, vaikų ir suaugusiųjų mėgėjų muzikinio ir meninio ugdymo programos, kurios padeda susipažinti ir tobulinti savo žinias muzikos ir dailės srityse. Mokiniai ugdomi įvairiuose meniniuose kolektyvuose.
Per penkiasdešimt gyvavimo metų mokykla išleido 45 muzikantų ir 18 dailininkų laidų, neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimai išduoti 1073 mokiniams. Juos pažinimo keliu daugelį metų vedė mokytojai: L.Leimonienė, R.Juronienė, A. Zdanavičius, I.Martusevičienė, L. Barėtaitė, S.Sinkevičienė, D.Kolpakovienė, R.Staliūnas, R. Staliūnienė, Z.Petravičienė, L.Šileikienė.
03Mokyklos pasididžiavimas – jos auklėtiniai, kurie yra puikūs muzikantai, dailininkai, įvairių tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, diplomantai, festivalių, projektų bei koncertų dalyviai. Per pastaruosius dešimt metų tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatais ir diplomantais tapo per 40 mokinių ir penki ansambliai. Nemažai auklėtinių, baigusių muzikos studijas, grįžo į mokyklą, kurioje skleidžia gėrį, grožį, kūrybos džiaugsmą ir veda jaunus žmones į meno pasaulį. Tai – Rasa Staliūnienė, Snieguolė Sinkevičienė, Laima Šileikienė, Aušra Jaskutėlienė, Lina Bendoraitienė, Virginija Galinienė, Laura Bačiliūnienė, Daiva Radzevičienė.
Šiais mokslo metais mokykloje mokosi 313 mokinių (241 muzikantas ir 72 dailininkai), o savo patirtimi dalijasi 30 mokytojų, dirba aštuoni administracijos ir aptarnaujančio personalo darbuotojai.
pavasario_fix„Prienų meno mokyklos mokytojai siekia ugdyti kūrybingas asmenybes, jaučiančias grožį ir gėrį, gebančias mylėti, norinčias nuspalvinti pasaulį įvairesnėmis spalvomis. Tikime savo darbo prasme, siekiame ugdymo kokybės,“ – sako Prienų meno mokyklos ilgametė direktorė R.Staliūnienė.
Balandžio 17 d. 15 val. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyks Meno mokyklos 50 – ties metų veiklos paminėjimo iškilmės. Į jas organizatoriai kviečia esamus ir buvusius mokytojus, mokinius, jų šeimų narius, visus Prienų bendruomenės narius, socialinius partnerius. Šventė prasidės tradiciniu, vienuoliktą kartą vyksiančiu Lietuvos meno ir muzikos mokyklų mokinių festivaliu „Pavasario spalvos“, kuriame klausytojus savo talentais džiugins per 200 Prienų, Birštono, Veiverių, Jiezno, Marijampolės, Alytaus, Garliavos, Elektrėnų jaunųjų atlikėjų, susibūrusių į instrumentinius ir vokalinius ansamblius, duetus, kvartetus, chorus, juos parengė 38 mokytojai.
Pirmasis „Pavasario spalvos“ įvyko 2003 m., jame dalyvavo 16 solistų ir Prienų meno mokyklos smuikininkų ansamblis. Mokinius ruošė 14 mokytojų.
Festivalio finalą apvainikuos mokyklos mokinių, absolventų ir mokytojų muzikinis sveikinimas savo mokyklai. Dailės skyriaus mokiniai ir mokytojai pakvies apžiūrėti mokyklos jubiliejui skirtą parodą.
Nepraleiskite progos penktadienio popietę praleisti kūrybiškoje aplinkoje, kartu pasidžiaugti menui gabiais vaikais, padėkoti jų mokytojams!

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *