Naujame R.Puišio fotoalbume ir parodoje – asmenybės akistata su kalnais

„Šaltupio“ kaimo turizmo sodyboje besisukantis verslininkas ir tuo pat metu meniškos sielos fotografas, keliautojas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Žurnalistų sąjungos narys Raimondas Puišys šį rugsėjį savo gerbėjus ir bičiulius nudžiugino išleidęs naują didelės apimties fotoalbumą „Asmenybė prilygstanti kalnui“, surengęs dar vieną parodą ir pratęsęs kultūrinių renginių „Šaltupyje“ tradiciją.

R. Puišio parodos ir fotoalbumo pristatymas Sporto muziejuje Kaune.

Naujame fotografijų albume autorius išreiškė pagarbą ir padėką jubiliejų mininčiam ilgamečiam Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentui Algimantui Jucevičiui, kuris, kol leido sveikata, ilgiau nei 60 metų keliautojus vedė į kalnus ir, aplenkdamas pavojingas vietas bei ledo plyšius, tapo jų sėkmės talismanu. Albume – dokumentinės Lietuvos keliautojų, jų žygių į Altajaus, Tian Šanio, Kaukazo, Fanų, Himalajų kalnų viršukalnes, gamtos fotografijos. Keliaudamas kartu R.Puišys, visų vadinamas Mažyliu, užfiksavo vedlio A.Jucevičiaus ir bendrakeleivių portretus, nepagražintą jų žygių kasdienybę ir nuotykius atšiauriuose kampeliuose, šalių, kuriose pabuvojo, vietos žmonių gyvenimą ir tradicijas. Albume kelios fotografijos skirtos ir Prienų kraštą išgarsinusiam keliautojui Matui Šalčiui – jos iš M.Šalčiaus 130-ųjų gimimo metinių paminėjimo Čiudiškiuose 2020 metais. Taip pat pasakojama apie iki šiol aktyvią Lietuvos keliautojų klubo senjorų veiklą, susibūrimus ir šventes, kurioms sodybos duris atveria svetinga Puišių šeima.
Naujasis Raimondo Puišio fotoalbumas ir fotografijų paroda „Kalnai simfoniją mums gros“ buvo pristatyti rugsėjo 7 d. Lietuvos sporto muziejuje Kaune. „Autorius siekia įprasminti gamtos stichijas, kalnų didingumą ir harmoniją, žmogaus, keliautojo buvimą kalnuose, santykį su aplinka.

Akimirka iš šių metų bardų festivalio „Esu ruduo“ Šaltupyje.

Neatsitiktinai ir knygos pavadinime aktualizuojama ir pabrėžiama asmenybės kaip kalno metafora, kuri simbolizuoja keliautojų ištvermę ir drąsą,“ – rašoma parodos ir albumo pristatyme. Gaila, kad Lietuvoje ir užsienyje per 70 parodų surengęs, kelis fotoalbumus pristatęs, pripažinimo ir apdovanojimų sulaukęs menininkas Prienų visuomenei vis dar nėra gerai pažįstamas.
R.Puišys labiau žinomas kaip mėgėjų teatrų ir bardų festivalių organizatorius ir mecenatas. Rugsėjo 10 dieną „Šaltupio“ kaimo turizmo sodyboje surengtas jau dvyliktasis dainuojamosios poezijos festivalis „Esu ruduo“, kurio meno vadovas – Gintautas Kirkila-Klarkas. Iš įvairių miestų susirinkę žiūrovai klausėsi pripažintų ir mažiau žinomų bardų atliekamų dainų, apžiūrėjo Kauno taikomosios dailės mokyklos fotografijos specialybės mokinių parodą (kuratorius Robertas Misiukonis), pertraukėlių metu stebėjo Dovilės studijos šokėjų demonstruojamus rytietiškus šokius.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *