Susitikime su Prienų rajono policijos komisariato viršininku aptarti viešosios tvarkos klausimai

Sausio 7 d. Savivaldybėje vyko susitikimas su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato viršininku A. Rupeikiu. Susitikime dalyvavo meras A. Vaicekauskas, administracijos direktorė J. Zailskienė bei pavaduotojas A. Marcinkevičius, mero patarėja A. Dargužienė, Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja V. Draugelytė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas T. Žvirblys.
Susitikimo metu aptarti bendradarbiavimo su policija, viešosios tvarkos palaikymo, nusikalstamumo prevencijos ir kiti aktualūs klausimai.
Komisariato viršininkas A. Rupeikis pažymėjo, jog vienos iš labiausiai neraminančių sričių praėjusiais metais buvo neblaivūs vairuotojai, vagystės ir kitos nusikalstamos veikos.
Nusikalstamų veikų pobūdis panašus, kaip ir visoje šalyje. Dominuoja nesunkūs sveikatos sutrikdymai, kurie dažniausiai yra smurto artimoje aplinkoje pasekmė. Padaugėjo sukčiavimo atvejų perkant ir parduodant prekes, kai nesumokami už prekę pinigai ar neatsiunčiamos prekės. Taip pat fiksuojama atvejų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis, kontrabanda bei nelegalia apyvarta, tačiau jų gerokai mažiau nei anksčiau, kadangi dėl politinės situacijos įvežti akcizinių prekių sunkiau. Mažiau ir eismo įvykių, kurių metu žuvo žmonės: jeigu užpernai eismo įvykių metu žuvo 3, tai pernai – 1.
Savivaldybės meras atkreipė dėmesį į tokias nusikalstamas veikas, kaip turto niokojimo viešosiose erdvėse, vagysčių, dėl kurių nusiskundimų turi ne tik Savivaldybė, bet ir verslininkai. Nors, anot A. Rupeikio, dalis pažeidėjų nustatyta, daugiausia tai nepilnamečiai, tačiau destruktyvus nepilnamečių elgesys ir toliau kelia didelį susirūpinimą.
Susitikimo metu aptarti ir kiti viešosios tvarkos pažeidimai (dėl augintinių vedžiojimo, aplinkos šiukšlinimo, stambiųjų buitinių atliekų prie konteinerių), kurių pasitaiko kiekvieną dieną. Tikimasi, kad, šiais metais Savivaldybėje įsteigus du viešosios tvarkos specialistų etatus, sustiprės bendradarbiavimas su policija, sprendžiant nusikalstamumo prevencijos, viešosios tvarkos problemas.

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *