Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro pasitarime aptarti šiandienos iššūkiai

Spalio 4 d. Prienų rajono savivaldybėje vyko Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (toliau – ESOC) ir rajono gydymo įstaigų pasitarimas. ESOC pirmininkė, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė supažindino su epidemiologine situacija, kuri, anot pirmininkės, nėra džiuginanti: susirgimų daugėja, o skiepijimosi tempai mažėja. Pasitarime aptarta, kaip sekasi medicinos įstaigoms dirbti nelengvomis sąlygomis.
Ir ESOC vadovė J. Zailskienė, ir pasitarime dalyvavęs Savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia yra gyventojų sąmoningumas, atsakomybė saugant save, o bendradarbiavimas tarp visų asmens sveikatos priežiūros įstaigų būtinas. Tik tada vyks sklandus testavimo ir skiepijimo darbas bei visiems gyventojams bus teikiamos kokybiškos gydymo paslaugos.
Taip pat spręsta, kaip pagreitinti mokinių testavimą, kai jiems mokykloje nustatomas susirgimas. Sutarta, kad moksleiviai, gavę teigiamą atsakymą greitaisiais antigenų testais mokykloje, galės greičiau atlikti PGR tyrimą Prienų ligoninėje, prieš tai užsiregistravę tel. 8 603 40 608.   
Prienų r. sav. informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *