Susitikimas su tautodailininke Zita Antanavičiene

Šilavoto seniūnijos kiemelyje vyko susitikimas su Marijampolės Liaudies menininkų klubo „Mūza“ nare tautodailininke Zita Antanavičiene.


Kaip pasakoja pati Zita, ją nuo vaikystės be galo traukė įvairūs menai: rankdarbiai, muzika, dailė. Labai mėgo megzti, vėliau susidomėjo popieriaus karpinių menu ir yra surengusi ne vieną meninių karpinių parodą. 1999 m. tapo Lietuvos tautodailininkų sąjungos nare.
Dar vienas jos širdžiai mielas užsiėmimas – fotografavimas. Prieš 26-erius metus pradėjusi fotografuoti negali sustoti iki šiol. Susitikimo dalyviai galėjo pasigrožėti Šilavoto laisvalaikio salėje eksponuojama Zitos Antanavičienės fotografijų paroda „Gėlių darželių spalvos“. Fotografijose užfiksuotas gėlių žydėjimas užburia savo grožiu ir spalvingumu, leidžia pamatyti smulkias detales gamtoje: rasos lašelį, mažą vabalėlį, besiskleidžiantį gėlės pumpurą.
Susitikime ir parodos pristatyme dalyvavęs Marijampolės KC Igliaukos skyriaus kultūrinių renginių organizatorius Dovydas Stralkus linkėjo gerb. Zitai nenustoti kurti, nes žmogus ne vien duona sotus. Už subtilų dirstelėjimą į savo gėlyno žiedus ir dalijimąsi šiuo grožiu autorei dėkojo Danutė Dainienė ir Danutė Liorentienė.
Jaukų ir kupiną gerų emocijų susitikimą papuošė Igliaukos moterų ansamblio „Ygla“ (vad. R. Aleksandravičius) atliekamos dainos.
Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *