Konstitucijos egzaminas 2019

Teisingumo ministerija jau tryliktus metus organizuoja visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Konstitucijos egzaminą. Tūkstančius pilietiškų dalyvių kasmet pritraukiantį konkursą globoja Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
Egzamino dalyviai turės galimybę pasitikrinti žinias apie valstybės valdymą, piliečių teises ir pareigas. Minint Baltijos kelio trisdešimtmetį, egzamino užduotyse daugiau dėmesio bus skiriama svarbiausiam demokratijos simboliui – nepriklausomiems rinkimams.
„Mūsų jaunai valstybei itin svarbu stiprinti ir skleisti demokratines vertybes, skatinti gyventojų pilietiškumą. (…) Todėl kviečiu dar kartą atsiversti Konstituciją. Apsilankę egzamino internetiniame puslapyje pasitreniruokite, spręsdami bandomąjį egzaminą, ir atvykite į laikymo vietas ar tiesiog atsidarykite testą savo mobiliajame telefone. Įvertinkite, ar tikrai pažįstate nepriklausomą Lietuvą“, – skatina teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.
Prienų rajono savivaldybė visus bendruomenės narius kviečia tęsti tradiciją – dalyvauti Konstitucijos egzamine.
Pirmasis Konstitucijos egzamino etapas vyks spalio 3 d. (ketvirtadienį) 12 val., antrasis – spalio 17 d. Prienų rajono savivaldybės mažojoje salėje, Laisvės a. 12 (I a.). Egzaminą visi norintys galės laikyti ne tik tam numatytose vietose, bet ir internetu – portale DELFI.
Nugalėtojai spalio 28 d. bus pakviesti į iškilmingus Konstitucijos egzamino apdovanojimus, kurie vyks Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *