Ir sveiki, ir linksmi, ir aktyvūs!

„Visur mus sutiksite. Esame ir sveiki, ir linksmi, ir aktyvūs!“ – tai žodžiai iš Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ vadovės Leonoros Kalantienės ataskaitinio pranešimo, iliustruoto ekrane rodomais nuotaikingais vaizdais. Štai sveikuoliai žiemą maudosi eketėje, Žvėrinčiaus miške prie laužo švenčia Žiemos dieną, pasipuošę kaukėmis linksminasi per Užgavėnes, per Sekmines braidžioja po pievas, talkina Šilavoto Davatkynui, žingsniuoja pasiramsčiuodami šiaurietiškomis lazdomis, važiuoja dviračiais, mankštinasi, turistauja, keliauja, dalyvauja konkursuose, susitinka su žymiais žmonėmis, klausosi paskaitų, mokosi…Ir taip ištisus metus. Ir taip jau antrą dešimtmetį. Kupini jėgų, sumanymų. Metų našta tarsi jų neliečia – yra aktyvūs, nepasiduoda negandoms ir džiaugiasi gyvenimu.
Penktadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre susirinkę į ataskaitinį susirinkimą, sveikuoliai prisiminė ne tik nuveiktus darbus, kur buvo, ką pamatė, sužinojo, bet ir, vienbalsiai pritarę ataskaitai, rinko pirmininką, valdybą, planavo kitų metų veiklas.
Leonorai Kalantienei taip ir nepavyko perduoti vairo kitam klubo nariui – apipilta padėkomis, gėlėmis ryžosi dar metus būti „Versmenės“ pirmininke. Viena nebus palikta, kaip ir anksčiau, padės būrys aktyvisčių: Gražina, Dainora, Janina, Birutė, Kristina, Stanislava, Aldona, Laimutė, Danutė… Metai numatyti pilni veiklos: organizuos šventes, keliones, dalyvaus miesto renginiuose, pažymės svarbesnes datas, talkins Davatkynui, rengs popietes svetainėje, užsiėmimus, paskaitas, sportuos… Prezidento Smetonos metams pažymėti numatyta kelionė „Ukmergės dvarai“ . Keliaus ir po Aukštaitiją, ilsėsis Palangoje, tris dienas sveikatinsis „Sulčių stovyklėlėje“, susitiks su žolininke Monika Smilgyte…
Prienų sveikuolių aktyvia veikla džiaugėsi ir sveikino rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotoja ir Paprienės bendruomenės pirmininkė Jūratė Zailskienė.
Pagerbti buvo ir šių metų jubiliatai: Danutė Šarauskienė, Vida Januševičienė, Jonas Aleknavičius. Buvo ir vaišių stalas, sukosi rateliai, skambėjo muzika, dainos. Sveikuoliams grojo, kartu dainas dainavo Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro šeimyninis duetas: Ingrida Valentienė su dukra Ieva.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *