Moterys socialdemokratės bus aktyvesnės

Palangoje įvyko Lietuvos moterų socialdemokračių (toliau – LSDMS) ataskaitinė – rinkiminė konferencija „Progresyvi vizija lyčių lygybei ir moterų teisėms Europoje ir Lietuvoje“.
Moterys socialdemokratės supranta valstybės, visuomenės, žmogaus problemas ir savo įvairia veikla vieningai sutarė aktyviau prisidėti prie jų sprendimo. Moterys socialdemokratės klausė pranešimus ir diskutavo tokiomis temomis: „Laisvosios rinkos ekonomika ir nauji iššūkiai moterų teisių darbotvarkėje“ , „ES požiūris: kaip sumažinti vyrų ir moterų atlyginimų skirtumus“, „Moterų ir vyrų atlyginimų atotrūkis Lietuvoje“, „Brexit ir dviguba pilietybė: prognozės ir perspektyvos“. Konferencijoje dalyvavo ir naujasis LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas. LSDMS vadove iš dviejų kandidačių išrinkta Orinta Leiputė.
Mūsų kraštietė Alina Jaskūnienė išrinkta LSDMS Kauno apskrities koordinatore, jos pavaduotoja – LSDMS Prienų klubo vadovė Danutė Mozūrienė.
LSDMS Prienų klubo pirmininkė D.Mozūrienė konferencijoje pristatė moterų socialdemokračių klubo socialinę, kultūrinę, edukacinę veiklą, kuri galėtų būti pavyzdys ir kitiems klubams. Jos nuomone, būtina daryti kuo daugiau gerų darbų ir juos, kaip gerąsias žinias, perteikti žmonėms – platesnei auditorijai, kad visi taptume aktyvesni, labiau pasirūpintume vieni kitais. Pasak Danutės, valdžioje turi būti daugiau moterų, kad būtų pasiektas abiejų lyčių balansas. Tada sėkmingiau būtų sprendžiamos įvairios, ne tik socialinės, problemos. Malonu, kad naujasis LSDP pirmininkas G.Paluckas jau parodė šią poziciją XXXV LSDP suvažiavime, pasirinkęs į pavaduotojus 6 moteris ir 6 vyrus, partijos naujoje taryboje taip pat pasiekta lyčių balanso.
Angelė Bajorienė
LSDMS konferencijos dalyvė, delegatė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *