Respublikiniame ture varžysis trys Prienų krašto atlikėjai

Praėjusią savaitę Prienuose vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis 2017“ Suvalkijos (Sūduvos) regioninis turas.
Konkurse dalyvavo vietinių turų laureatai iš Jurbarko, Kauno, Marijampolės, Prienų, Šakių, Vilkaviškio rajonų, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybių. Dėl teisės patekti į respublikinį turą varžėsi 68 atlikėjai, kuriuos parengė 39 vadovai. Juos vertino LNKC Folkloro poskyrio vyriausieji specialistai Audronė Vakarinienė ir Arūnas Lunys bei PKLC direktorės pavaduotoja Ligita Gediminienė.
Konkurso, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba, dalyvius bei jų mokytojus sveikino Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, sveikino ir dėkojo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė.
Šią savaitę paaiškėjo regioninio turo nugalėtojai, kurie balandžio 29 – 30 d. Kaune varžysis dėl respublikinio turo nugalėtojų laurų. Tarp jų yra trys Prienų krašto atstovai. Tai – 8 metų Jiezno gimnazijos pasakotojas Eivydas Davalga (mokyt. N.Kuliešienė), dešimtmetė Skriaudžių pagrindinės mokyklos dainininkė Samanta Pučkaitė (mokyt. V.Pučkienė) ir 14 metų Veiverių KLC kanklininkė Gabija Galeckaitė (vad. D.Venclovienė).
Laima Duoblienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *