Lietuvos kurortuose baigiasi vasaros sezonas: kokios tendencijos pastebimos Birštone?

Šiemet rugsėjo mėnuo Lietuvą lepina neįprastai šiltais orais, tačiau šalies kurortuose vasaros sezonas jau eina į pabaigą, o patys kurortai intensyviai ruošiasi ir šaltajam sezonui.
Anot Birštono turizmo ir informacijos centro vadovės Rūtos Kapačinskaitės, nepaisant to, jog pavasarį turizmas Birštone buvo kiek lėtesnis, Valstybės duomenų agentūros duomenimis, pavyzdžiui, šių metų liepą Birštonas sulaukė daugiau turistų nei tuo pačiu metu praėjusiais metais.
Apžvelgdama vasaros tendencijas, R. Kapačinskaitė pastebi, jog šiemet kurortą rinkosi ne tik pavieniai poilsiautojai, bet ir įmonių kolektyvai, sporto stovyklų organizatoriai, nemažai žmonių Birštone šventė asmenines šventes.
Pasibaigus Nemuno valymo darbams, R. Kapačinskaitės teigimu, šią vasarą kurorte ypač suaktyvėjo vandens turizmas, o Vilniaus oro uostui sugriežtinus balionų skrydžių taisykles, nemažai oreivių savo skrydžius perkėlė į Nemuno vingių kraštą. Kita vertus, po pandemijos vėl atsivėrus galimybėms pažinti kitas šalis, Birštono turizmo ir informacijos centras girdi nuogąstavimų, jog mažėja ekskursijų poreikis.
Nors patys lietuviai aktyviai keliauja po pasaulį, užsienio turistų Birštonas sulaukia mažiau nei prieš pandemiją, tačiau, anot R. Kapačinskaitės, tai yra ne tik Birštono, bet ir visos Lietuvos tendencija. Tiesa, Turizmo ir informacijos centro vadovė džiaugiasi, jog, nors ir nežymiai, tačiau atvykstančiųjų iš svetur skaičiai pamažu auga. Birštono turizmo ir informacijos centro duomenimis, šių metų pirmąjį pusmetį turistų iš užsienio Birštonas sulaukė daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, pastebimas ir šios turistų grupės nakvynių trukmės ilgėjimas. Paklausta, kokių šalių turistai Birštoną myli labiausiai, R. Kapačinskaitė vardina Birštoną poilsiui dažniausiai besirenkančių užsienio valstybių Top ketvertuką, į kurį patenka: Latvija, Vokietija, Izraelis ir Lenkija.
Kurorto svečiai jau tikriausiai yra įpratę, jog tarp Nemuno vingių įsikūręs kurortas kasmet pristato naujų poilsio erdvių ir pramogų. Paklausta, kas šiemet naujo laukė atvykusiųjų, Birštono turizmo ir informacijos centro vadovė sako, jog šią vasarą Birštonas turistus pasitiko įvairesnėmis paslaugomis, naujomis maitinimo įstaigomis. R. Kapačinskaitės teigimu, naujove išlieka ir praėjusių metų vasaros pabaigoje atsidariusi Birštono vasaros rogučių trasa, kuri šiemet veikė visą sezoną.
Nors vasaros sezonas jau eina į pabaigą, įprastai rugpjūčio pabaigoje užsidarantys vasaros sezono verslai Birštone vis dar teikia savo paslaugas, veikia ne tik lauko kavinukės, bet ir Birštono kempingas „Naturcamp“, pernai sezoną uždaręs dar vasarą. Tačiau Birštono turizmo ir informacijos centras jau intensyviai ruošiasi ir šaltajam sezonui, o dar tik planuojantiems atvykti į Birštoną R. Kapačinskaitė pataria pažintį su kurortu pradėti nuo Turizmo ir informacijos centro, kuriame turistai gali gauti ne tik atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus, bet ir pagalbą planuojant laisvalaikį Birštone pagal turistų poreikius ir tuo metu esamus renginių ar konkrečių įstaigų pasiūlymus.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *