Kaip gydyti herpes?

„Jau keletą metų mane dažnokai vargina nemaloni liga – herpes. Kaip galėčiau sau padėti? Gal yra naujų gydymo metodų?“ klausia „Birštono versmių“ skaitytoja p. Virgilija. Apie ligos profilaktiką bei gydymo priemones kalbamės su gydytoja homeopate Vaidilute Zakarauskiene.

Herpes viruso gydymas homeopatiniais žirneliais – yra patikimas, greitas ir efektyvus būdas, neturintis pašalinio poveikio žmogaus organizmui, – atkreipia dėmesį gydytoja homeopatė Vaidilutė Zakarauskienė.

– Kas yra Herpes provokatoriai?
– Jų gana daug. Tai – visų pirma nusilpusi žmogaus imuninė sistema. Ją alina ilgalaikis stresas, didelis fizinis krūvis, šaltis, karštis, pakilusi kūno temperatūra, menstruacijos. Herpes provokuoja ir kai kurios ligos, vartojami vaistai (pavyzdžiui, onkologinių ligų gydymui, organų persodinimui), kurie slopina imunitetą. Taip pat jautri oda, jos gleivinės pažeidimai, traumos.
Mes negalime išnaikinti visų virusų ir bakterijų, todėl derėtų išmokti gyventi su jais. Žmogus turi mechanizmus, apsaugančius nuo ligų, todėl yra vienas kelias kovoti su ligomis bei epidemijomis – stiprinti imunitetą.
– Kokia simptomatika įspėja apie herpes pradžią?
– Herpes virusas prasideda staiga: oda parausta, jaučiamas dilgčiojimas, deginimas, niežulys. Sunkesniais ligos atvejais šalia bėrimų vargina stiprus skausmas, pakilusi temperatūra. Po 2–3 dienų odos gleivinėje (ant lūpų, po nosimi, sėdmenyse ar lyties organų srityje) dažniausiai susiformuoja smulkios skaidrios pūslelės. Jos vienu atveju trūksta ir lieka žaizdelės, kitu atveju – joms išdžiūvus, susidaro šašai.
– Kokie vaistai, tepalai vartojami pūslelinei gydyti?
– Gleivinės pažeidimus ligos pradžioje, ypač esant lūpų pūslelinei, galima „prideginti“ salicilo spiritu. Taip pat ramina lūpų balzamas, turintis dezinfekuojančių, skausmą malšinančių medžiagų.
Kai yra bėrimų burnos gleivinėje, padeda burnos skalavimai chlorheksidino tirpalu ar bičių pikio tirpalu. Lūpų virusinė infekcija gydoma priešvirusiniais medikamentais, tepalais. Mes, homeopatai, ligos suvaldymui skiriame homeopatinius vaistus.
– Turite gerosios patirties gydant herpes homeopatiniais vaistais.
– Homeopatija gyvuoja daugiau kaip 200 metų. Į šį mokslą gilinuosi jau daugiau nei 30 metų – semiuosi gilios patirties iš Indijoje sėkmingai praktikuojančio (antros kartos) homeopato.
Esmė yra ta, kad homeopatija gydo greitai, gerai, efektyviai. Mažos vaistų dozės veikia efektyviai ir neturi pašalinio poveikio žmogaus organizmui. Labai svarbu gydymosi procese atkreipti dėmesį į ligos simptomus, individualius paciento pojūčius (vieniems – labai skausmingi, kiti – nejaučia skausmo) bei į bėrimų lokalizaciją. Homeopatinio gydymo išskirtinumas – gydymas tęsiamas (kad liga neturėtų tendencijos kartotis) ir tada, kai nelieka ligos simptomų ir pacientas jaučiasi sveikas.
Parinkus tinkamus vaistus, liga greitai praeina. Bet virusas neišnyksta, jis „gyvena“ žmogaus organizme laukdamas progos vėl pasirodyti…
Štai kodėl patyręs homeopatas tęsia gydymą toliau, kai jau nėra simptomatikos. Homeopatinis gydymas apima dvi fazes: ūmią ir be – simptominę.
– Papasakokite apie pūslelinę gydančias homeopatines granules…
– Po pokalbio su pacientu pūslelinei gydyti parenkamas individualus vaistas – homeopatiniai žirneliai (granulės). Tai – konditerijos fabrike pagaminti žirneliai, ant kurių užlašinama tam tikra veiklioji gydančioji medžiaga, kuri gali būti pagaminta iš vaistažolių, mineralų ir kt. Visų granulių išvaizda vienoda, tačiau jų pavadinimai nurodo skirtingas veikliąsias medžiagas.
Ūmioje ligos stadijoje žirneliai vartojami dažniau, siekiant išvengti ligos pasikartojimo – rečiau.
Pacientams derėtų žinoti, kad herpes ir kitų virusinių ligų gydyme jau prieš 200 metų ir šiandien yra patikima alternatyva – homeopatiniai vaistai.
Naudingi patarimai:
. Dėvėkite laisvus (ne aptemptus) medvilninius (ne sintetinio audinio) apatinius.
. Nuo herpes viruso vieniems padės šalti kompresai, kitiems – šilta vonia su jūros druska.
. Bėrimų vietas dezinfekuokite vandenilio peroksido tirpalu, tepkite arbatmedžio aliejumi ar acicloviro tepalu.
. Patepus išbertas vietas, kruopščiai nusiplaukite rankas.
. Susidariusias pūsleles tepkite cinko tepalu ar kremu.
. Ir profilaktiškai, ir gydymosi metu naudokite tik asmenines higienos priemones, vonios reikmenis.
Veronika Pečkienė

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *