Sužinojo, kodėl Birštonas vadinamas karališkuoju

Birštono viešoji biblioteka mažuosius birštoniečius ir miesto svečius su tėveliais tradiciškai pakvietė į edukaciją gatvėje „Karališko Birštono istorija“.
Minint miesto 640 metų vardo paminėjimo datą, bibliotekos kolektyvas kartu su dailininke, iliustratore Saule Gyliene pakvietė vaikučius, jų tėvelius ir senelius kartu sukurti 8 metrų ilgio ir 1,5 metro pločio pano, kuriame pavaizduota pilis, ant žirgo jojantis LDK Vytautas ir Žvėrinčiaus miškas. Dalyviai jame klijavo trūkstamas figūras ir detales, o, lipdukų pristigus, į pagalbą pasitelkė vaizduotę, patys piešė ir spalvino namukus, paukščius, gyvūnus ir kitus istorijos veikėjus. Bibliotekos direktorės Alinos Jaskūnienės teigimu, taip pat buvo paruošti lankstinukai su informacija apie karališką Birštono praeitį. Daugeliui buvo netikėta sužinoti, kad Birštone lankėsi net 12 valdovų, jame stovėjo Vytauto Didžiojo pilis, didikai čia medžiojo, ilsėjosi ir sprendė valstybės reikalus.
Birštono viešosios bibliotekos edukacija „Karališko Birštono istorija“ organizuota, įgyvendinant projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“, kurį remia Lietuvos kultūros taryba.
Birštono vardo paminėjimo sukakčiai skirta ir Birštono meno mokyklos mokinių piešinių paroda „Seniai seniai karališkajame Birštone“, kuri bibliotekos vitrinose bus eksponuojama iki birželio 22 d.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *