Jiezno neįgalieji džiaugiasi įkurtuvėmis naujose patalpose

Kai yra idėja ir noras padėti žmonėms, galimybių ir lėšų atsiras. Jiezno žmonių su negalia sąjungai likus be savo kampo, buvo prisiminta apie nenaudojamas, vaistinei pritaikytas patalpas prie Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro. Iškuopus per daugybę metų susikaupusį šlamštą, Prienų rajono savivaldybės lėšomis patalpos buvo suremontuotos, panaudos pagrindais perduotos sąjungos veiklai. Balandžio 27 dieną susirinkusiems į įkurtuves Savivaldybės vadovams, Administracijos specialistams, Jiezno seniūnijos ir kitų įstaigų atstovams, Seimo nario A. Palionio padėjėjai Vilmai Vaidogienei ir kitiems svečiams beliko pasidžiaugti išgražėjusiomis, erdviomis patalpomis ir palinkėti sąjungos nariams, kad jose niekuomet netrūktų žmonių ir juos jungiančios mėgstamos veiklos.

Įkurtuvių juostelę perkirpo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Virginija Pempienė.
Kaip pasakojo pirmininkė, vyksta užimtumas būreliuose, projektinė veikla, renginiai. Prieš Velykas moterys gamino verbas, komponavo Velykines puokštes. Nuo šios savaitės atvyks psichologė, kuri ves keturių savaičių paskaitų ciklą. Šiuo metu į JŽNS susibūrę 65 nariai iš Jiezno ir Stakliškių seniūnijų, pateiktas bendras projektas Savivaldybės finansavimui.
– Negyvename vien šia diena, atsiras poreikis, imsimės naujų veiklų, – žadėjo V.Pempienė.
Sąjungos narės mėgsta keliauti, jos savo pavyzdžiu įrodė, kad jos ir darbščios, ir kūrybingos. Ir neturėdamos kur prisiglausti, jos rinkosi buvusios sąjungos pirmininkės Augenijos Stoškuvienės namuose, užsiėmė rankdarbiais, kurie stebina kruopštumu. Nagingos moterys iš vilnos nusivėlė keturias vienodas skraistes, kuriomis pasipuošia bažnyčios procesijų metu. Dabartinėse patalpose pakaks vietos ir kūrybinėms dirbtuvėms, ir renginiams, čia nepasiturintiems sąjungos nariams bus dalinami iš „Maisto banko“ gauti produktai. Prieš kelerius metus Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Jiezno žmonių su negalia sąjungai perdavė autobusiuką, pritaikytą neįgaliųjų vežiojimui, jį turint galima teikti transporto paslaugas negalią turintiems žmonėms.
Jiezno žmonių su negalia sąjungos kūrėja, buvusi pirmininkė A.Stoškuvienė, kuriai teko dirbti ir burti sąjungos narius itin prastomis sąlygomis, pasidžiaugė, kad naujose sąjungos patalpose, kurios yra bene moderniausios rajone iš skirtų neįgaliųjų poreikiams, bus galima dar visapusiškiau padėti negalią turintiems žmonėms.
Sąjungos būstinė įsikūrusi miesto centre, Vilniaus gatvėje, aplinka pritaikyta judėjimo negalią turintiems žmonėms, todėl į ją galima atvažiuoti ir su vežimėliu.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *