Kaip pasirinkti kokybišką belaidę kolonėlę?

Muzika yra viena iš svarbiausių elementų – ji yra ne tik kaip laisvalaikio forma, kuri tinka vakarėliams, bet ir terapija padedanti po sunkios darbo dienos. Esmė yra ne tik muzikoje, bet ir kokybiškame įrenginyje, kuris turėtų nesugadinti garsų, bet juos dar labiau praturtinti. Vienas iš tokių įrenginių – belaidė kolonėlė. Nors ir šiuolaikinėje rinkoje gausu įvairiausių kolonėlių, tampa tik dar sunkiau išsirinkti tą tinkamą. Tam, kad būtų galima bent šiek tiek atsifiltruoti, renkantis kolonėlę, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų.

Ką rinktis: „Bluetooth“, NFC ar Wi-Fi?

Bevielės kolonėlės turi tokį veikimo principą, kuris yra paremtas bevielio duomenų perdavimu, todėl ir nereikia naudoti jokių papildomų laidų, kurie jungtų įrenginį iš kurio yra leidžiama muzika ir kolonėlę. Belaidės kolonėlės gali būti prijungiamos „Bluetooth“, NFC arba Wi-Fi principu. 

Pats populiariausias būdas yra „Bluetooth“. Šis būdas yra labiausiai tinkamas tada, kai įrenginys, iš kurio transliuojama muzika, laikomas 10 metrų (be jokių kliūčių). Nors ir dabartinės technologijos bando sukurti tokias kolonėles, kurios galėtų veikti net ir esant didesniam atstumui. 

Wi-Fi ryšys yra antras pagal populiarumą būdas norint sujungti bevielę kolonėlę su įrenginiu. Dažniausiai jis yra naudojamas tada, kur yra Wi-Fi maršrutizatorius. Žinoma, šiuo metu yra nešiojami maršrutizatoriai, todėl juos galima pasiimti vos ne visur, kur yra interneto ryšys. Wi-Fi ryšio būdas yra patogus tuo, kad jis gali veikti net ir esant 30 – 50 metrų atstumu, o jam nebaisios net jokios kliūtys: baldai ir sienos, dėl kurių kyla problemų „Bluetooth“ ryšiui. Tai yra išties puikus sprendimas jūsų namams!

NFC (Near Field Communication) šis ryšys veikia tada, kai vieną prietaisą pridedate prie kito. Tai reiškia, kad turi būti pridėtas NFC ryšį palaikantis telefonas šalia kolonėlės. 

Pasirinkimas turi priklausyti nuo jūsų poreikių, todėl renkantis ryšio būdą, pagalvokite, kur belaidę kolonėlę dažniausiai naudosite.

Garsas

Tie, kas ieško pigesnio ir mažesnio varianto, ką daugiausiai galės rasti, tai bus 20 vatų kolonėlės. Žinoma, yra ir 40, 60 bei didesnių vatų galingumo kolonėlių, kurios leidžia net ir grupei žmonių (esant pokalbiams) puikiai girdėti muziką. Faktas yra toks, kad kuo galingesnė kolonėlė yra tuo ji bus ir brangesnė. 

Tam, kad būtų jums aiškiau, atkreipkite dėmesį į tai, kad: 20 vatų galingumo kolonėlė tinkama neblogam vakarėliui, kuris yra kaimo turizmo sodyboje, 40 vatų galingumo kolonėlė laisvai galite naudoti vakarėliui, kuris yra gamtoje, na, o esant 60 vatų galingumo kolonėlei galėtumėte naudoti garso miksavimo pultą bei užsiimti DJ. 100 vatų kolonėlės yra tos, kurias jau naudoja festivaliuose ar kituose dideliuose renginiuose, kuriuose svarbu, kad muzika būtų išgirsta kuo toliau. 

Baterijos darbo laikas ir atsparumas drėgmei

Atkreipkite dėmesį ir į baterijos talpą arba jos tarnavimo laiką. Jeigu belaidės kolonėlės baterija veikia tik kokias 4 valandas, tai tokios net neverta rinktis. Geriausia ieškoti tokios, kuri veiktų bent 10 valandų, o idealiausias pasirinkimas yra 24 valandų nuolatinis kolonėlės veikimas. Tiesa, kuo yra didesnė kolonėlės baterija, tuo ji ilgiau kraunasi, todėl išvykstant – būtinai pasirūpinkite tinkamu energijos šaltiniu.

Šiuolaikinė technologijų tendencija – atsparumas drėgmei. Ypač tai yra svarbu, jeigu norėsite belaidę kolonėlę vežtis kartu su savimi prie ežero. Taip pat šios būna atsparios ir įvairioms dulkėms arba smėliui, todėl svarbu, kad kolonėlė turėtų šį atsparumo laipsnį. 

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *