„Ar galės stovyklauti ir kitąmet?“

Praėjusią savaitę su stovykla „Stovyklaukime, draugaukime, pramogaukime“ Nemajūnų dienos centre atsisveikino trečiosios pamainos stovyklautojai. Iš viso šią vasarą stovykloje pabuvojo 39 vaikai. Didžioji jų dauguma – I – IV klasių mokiniai.

Kai kurie iš stovyklautojų stovyklą rinkosi jau antrą kartą. Ir smagiausia, pasak Nemajūnų dienos centro direktoriaus pavaduotojos Jūratės Dirginčienės, tai, kad atsisveikindami vaikai klausė, ar jie turės galimybę būti stovykloje ir kitomis vasaromis, kai jau mokysis vyresnėse klasėse.
Centro darbuotojų teigimu, pernai priimtas sprendimas rašyti projektą ir centre organizuoti vaikų vasaros stovyklą, buvo teisingas. Šiemet, tik paskelbus apie registraciją, jau per dvi valandas buvo užpildytos visos vietos.
– Registravome ir kitų, panorusių leisti savo vaikus į stovyklą, tėvelių prašymus. Vėliau dėl vienų ar kitų priežasčių sąrašas kiek pasikoregavo ir beveik visi norintieji galėjo pabūti stovykloje, – sakė J. Dirginčienė.
Vaikų stovykloje laukė pramogos, edukaciniai užsiėmimai ir, žinoma, įvairūs nuotykiai. Juk net ir nakvynė ne savoje lovoje namuose, o bendrame kambaryje su naujais draugais, kai kuriems vaikams taip pat buvo savotiškas išbandymas. Bet, kaip sakė stovyklos organizatoriai, problemų nekilo, vaikai greitai susidraugavo. Juo labiau, kad abu vadovai – Helmanas Lik ir Povilas Juozaitis, dirbę ir pernai, lengvai rado bendrą kalbą su vaikais, tiesiog buvo jų vyresniaisiais

.

draugais. Draugais, su kuriais kartu pramogavo Ąžuolynėje, keliavo dviračiais, plaukė Nemunu iki Ožkų pečiaus, leido laiką prie ežerėlių, žaidė kvadratą, krepšinį, futbolą, strėliasvydį ir kitus žaidimus, dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose, mokėsi rankdarbių.
Šiemet dauguma stovykloje vykusių užsiėmimų buvo skirti pažinčiai su Birštono ir jo apylinkių gamta.
Įdomi buvo ir pažintis su Užuguostyje organizuotos stovyklos vaikais. Kitąmet tikimasi užsimezgusius ryšius dar praplėsti, neapsiriboti tik sportinėmis varžybomis, gal gims bendrų projektų.
Taigi, kaip tvirtino vaikai, stovykloje praleistos dienos buvo kupinos įvairių įspūdžių ir patirčių. Visų pamainų stovyklautojus aplankė ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, sulaukta ir daugiau svečių.

Stovyklos organizatoriai taip pat džiaugiasi, kad pavyko įgyvendinti visus sumanymus ir kad jautė didelę savivaldybės, pagal Vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo programą finansuojančios 60 proc. projekto kaštų, bei paslaugų tiekėjų ir rėmėjų geranoriškumą, nuoširdumą, lankstumą. Vaikus maitino Vyto Jokymo įmonė, į tolimesnes keliones stovyklautojai vyko Birštono gimnazijos autobusiuku, plaukė Šarūno Platūkio laivu, bendravo su Nemuno kilpų regioninio parko ir jiems dėmesį skyrusiais kitų įstaigų darbuotojais.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *