Visi keliai parveda į Birštoną…

Kovo 2 -ąją Birštono viešojoje bibliotekoje startavo LR Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamas projektas „Pajusk pasaulį bibliotekoje“.

Gausiai susirinkusiems vaikams bei suaugusiems pirmiausia teko išsisrinkti pasaulio vietą Europoje, Azijoje ar Amerikoje ir „nukeliauti“, pažymėjus žemėlapyje vienu iš trispalvės siūlų. Pradinis ir paskutinis kelionės taškas, žinoma, buvo Birštonas. Kad vaikai suprastų, kur galės nukeliauti interaktyvių edukacijų, terapijų metu, jie ir gaublį nagrinėjo, ir surado taip norimą Zelandiją, Australiją ar kitą pasaulio vietą.
Projektą išsamiau pristatė vyr. bibliotekininkė Solveiga, apie įrangą pasakojo virtualios realybės paslaugų tiekėjas iš Alytuje įsikūrusio „VRHouse“. Na, o specialios įrangos, virtualios realybės akinių pagalba visi norintieji pasinėrė į virtualų pasaulį, kur ir slidinėjo, ir į jūros dugną pasinėrė, ir dar daugiau. Naujus pojūčius išbandė ir projekto rėmėjai, partneriai – pasaulį „čia ir dabar“ pajuto ir Birštono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, palinkėjusi iki lapkričio mėnesio išbandyti viską, kas bus įmanoma, įgyti naujų žinių. Slidinėjimo „trasą“ išbandė ir Turizmo informacijos centro atstovės.
Netradicinė galimybė susipažinti su įvairiais pasaulio kraštais, žaisti įvairaus tipo žaidimus, aplankyti virtualų muziejų ir dar daug įvairių galimybių, jau pirmojo renginio metu labai sudomino jaunimą, o ateityje šią paslaugą galės išbandyti ir vyresni birštoniečiai bei kurorto svečiai.
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *