Prienų ligoninės direktorė Jūratė Milaknienė LR Prezidento dekretu apdovanota Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos – proga VšĮ Prienų ligoninės direktorei Jūratei MILAKNIENEI skirtas valstybinis apdovanojimas.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda J.Milaknienę apdovanojo Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi – už svarų indėlį, įsteigiant ir išlaikant 25 lovų COVID-19 (koronavirusinės infekcijos) skyrių Prienų ligoninėje; už lyderystę, telkiant personalą ir užtikrinant pagalbą COVID-19 pacientus gydančioms respublikinėms ligoninėms.
– Labai džiaugiuosi šiuo pagerbimu ir apdovanojimu. Tai – mūsų ligoninės darbuotojų pasišventimo įvertinimas. Vienas vadovas, koks geras jis bebūtų, nieko nepadarys, jei šalia jo nestovės šauniausi kolegos. Šis įvertinimas reiškia labai daug – pandemijos laikotarpiu dirbta išties negailint jėgų, neskaičiuojant paros laiko. Kai situacija pagerėjo, atrodo, kad anksčiau gal ir nebuvo taip sunku… –vasario 16-ąją „Gyvenimui“ sakė Prienų ligoninės direktorė J.Milaknienė.
LR Prezidentas pasirašė dekretą dėl 33 Lietuvos medicinos darbuotojų – įstaigų ir skyrių vadovų, gydytojų, slaugytojų ir kt. – apdovanojimo Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiais. Taip jiems atiduota pagarba už pasiaukojimą, tvirtą pareigos jausmą ir išskirtinę drąsą, pademonstruotą itin sudėtingomis COVID-19 aplinkybėmis gelbstint gyvybes, nepaisant gresiančio pavojaus savo sveikatai ir gyvybei. Iš jų – 28 medikai apdovanoti po mirties – jie mirė vykdydami savo pašaukimą ir profesinę pareigą.
Apdovanojimus Prezidentas įteiks oficialios ceremonijos metu, kai baigsis karantino ribojimai.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *