Geresnei savijautai

Birštono viešoji biblioteka kviečia naudotis mobiliąja programėle „Meditacinė biblioterapija“

Tikriausiai ne vienas iš mūsų gyvenime yra patyręs tą jausmą, kai, perskaičius ar dar beskaitant knygą, aplanko įkvėpimas imtis ko nors naujo, ateina noras įgyvendinti seniai apleistas ir nustumtas į šalį idėjas. Knygos paskatina susimąstyti, iš naujo įvertinti tai, ką turime, paglosto ir nuramina su-dirgusią širdį. Tačiau taip nutinka ne visada, nes knygų yra labai daug ir įvairių. Dažnai pasimetame dėl jų gausos ir, nežinodami, kokią knygą skaityti, galime nusivilti.

Ką daryti, kad knygos teiktų džiaugsmą ir įkvėptų? Pirmiausia, turite sau atsakyti į klausimą, kaip aš dabar jaučiuosi, ko man dabar reikia ir ką aš norėčiau paskaityti. Ar man norisi ramybės? Ar patarimų, kaip tvarkytis su kokia nors gyvenimiška situacija? Ar norisi ko nors lengvo atsipalaidavimui ir poilsiui? O gal norėčiau sužinoti ir išmokti ko nors naujo? Ar pasisemti patirties iš kitų? Kai jau žinote savo tikslus, patartina ieškoti rekomendacijų. Jums gali padėti draugų įžvalgos apie knygas, anotacijos, apžvalginiai straipsniai, bibliotekininkas. Tačiau kartais pasitaiko jautrių gyvenimiškų situacijų, kurių garsiai įvardinti nesinori, o informacijos stinga. Tokiais atvejais jums siūlome pasinaudoti mobiliąja programėle „Meditacinė biblioterapija“.
Birštono viešoji biblioteka programėlę sukūrė kartu su partneriais: Lietuvos biblioterapijos asociacija, Lietuvos nacionaline M. Mažvydo biblioteka, Lietuvos medicinos biblioteka, HEPI, leidyklomis „Katalikų pasaulio leidiniai“, „Tyto alba“ ir „Vaga“, įgyvendindama projektą „Kūrybiška, išmani ir mobili biblioterapija“. Šį projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Kultūros ministerija, Birštono savivaldybė.
Programėlė „Meditacinė biblioterapija“ padės visiems, jaučiantiems psichologinį diskomfortą, išgyvenantiems vidinį skausmą, nerimą, nusivylimą savimi, pritrūkus tvirtybės, gedint artimųjų ar kenčiant dėl negebėjimo atleisti.
Joje rasite specialistų atrinktus, socialinių mokslų daktarių D. Janavičienės ir J. Sučylaitės pakomentuotus, profesionalių aktorių R. Bagdzevičiaus, A. Bialobžeskio, J. Vilūnaitės, J. Zinkevičiūtės įskaitytus tekstus, kuriuos lydi ramios, specialiai kiekvienai temai kompozitoriaus A. Žvirblio sukurtos melodijos.
Programėlėje galite pasirinkti iš šešių temų, kurios skirtingais gyvenimo tarpsniais aktualios daugumai iš mūsų:
. kai nerimas ir baimė užtveria kelią,
. kai nusiviliu savimi,
. kai gedime artimųjų,
. kai jaučiame vidinį skausmą ir neviltį,
. kai reikia tvirtumo kasdienybėje,
. kai nesiseka atleisti.
Klausantis profesionalių aktorių įskaityto teksto, raminančios muzikos, terapinis poveikis sustiprėja. Tik leiskite tekstui pasiekti jūsų širdį. Atverkite ją ir nebijokite savo kylančių jausmų ir emocijų. Leiskite jiems būti…
Mobiliąją programėlę „Meditacinė biblioterapija“ galite parsisiųsti iš Google Play ar Apple Store parduotuvių arba atsidaryti kompiuterio naršyklėje surinkdami adresą app.birstonasvb.lt
Detalesnę informaciją, kaip parsisiųsti ir naudotis programėle, rasite bibliotekos interneto svetainėje https://www.birstonasvb.lt
Tikimės, kad „Meditacinė biblioterapija“ padės jums pasijausti geriau šiuo laikotarpiu, kai vakarai vis tamsesni, dienos pilkesnės, o siaučiantys virusai kelia pavojų ir nerimą.
Nuoširdžiai dėkojame už suteiktą teisę naudoti literatūros kūrinius ir jų ištraukas: Rasai Arbas, Vytautui Mykolui Balčiūnui, Irenai Balčiūnienei, Algimantui Baltakiui, Arvydui Daškui, Edmundui Janušaičiui, Elvyrai Kučinskaitei, Daliai Kiesaitei, Gražinai Martinaitienei, Austėjai Merkevičiūtei, Reginai Morkūnienei, Irenai Stažinskaitei-Glinskienei, Janinai Strielkūnienei, Rimvydui Strielkūnui, Jūratei Sučylaitei, Jolitai Tamoliūnaitei, Žemynai Trinkūnaitei, Daliai Juditai Vabalienei, Kristinai Žemaitytei, Lilijanai Žukauskienei, leidyklai „Katalikų pasaulis“.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *