Padėkota Birštono gimnazijos pedagogams

„Mieli mokytojai, dėkojame, kad nuolat būnate mums ir su mumis, kad darbui atiduodate visas jėgas, esate patys nuoširdžiausi ir šilčiausi žmonės. Mokinius žavi jūsų drąsa kiekvieną kartą atverti širdį, nebijoti aplinkinių reakcijos, džiaugtis paprastais dalykais, stebėti mažus mūsų žingsnelius užsibrėžto tikslo link ir, žinoma, išgyventi kiekvieną akimirką. Mes matome, kaip dažnai netausojate savęs, pavargstate, nes darbas – jau seniai nebe darbas, tai tapo gyvenimo būdu… Vis tik esate labai laimingi žmonės, nes nuoširdžiai mylite tai, ką darote. Galbūt todėl mes jaučiamės saugūs, pasitikime jumis“, – tokie žodžiai iš mokinių lūpų spalio 5-ąją – Tarptautinės Mokytojų dienos proga – skambėjo Birštono gimnazijoje.

Birštono savivaldybės merės padėka už aktyvų dalyvavimą tarptautiniuose ir respublikiniuose kūrybiniuose gamtos mokslų projektuose ir konkursuose, profesionalumą bei kūrybiškumą bei „Metų mokytojo“ apdovanojimas įteikti Birštono gimnazijos chemijos vyresniajai mokytojai Vidutei Berteškienei.

Tiesa, šiemet profesinę šventę Birštono gimnazijos pedagogai sutiko kiek kitaip nei praėjusiais mokslo metais, tačiau taip pat, o gal dar labiau vertinami ir suprasti, nes dar pavasarį į mokyklas naujų iššūkių atnešusi pandemija dar kartą parodė, kokia svarbi yra mokytojo profesija.
Kaip teigė gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, šiuo metu mokykla ir mokytojai išgyvena nė kiek nelengvesnius laikus nei prieš gerą pusę amžiaus, nes informacijos gausoje ir vartotojiškoje visuomenėje pedagogas ne tik skleidžia žinią apie savo dalyką, bet jam atitenka daug didesnė atsakomybė.
Ištvermės, sveikatos ir susitelkimo pedagogams linkėjo ir Birštono savivaldybės vadovai: merė Nijolė Dirginčienė, vicemeras Vytas Kederys, administracijos direktorė Jovita Tirvienė bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė. Besidžiaugiant nuoširdžiu, prasmingu gimnazijos pedagogų darbu bei pasiekimais, Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė padėkos raštais dėkojo: gimnazijos direktoriui Alvydui Urbanavičiui, informacinių technologijų vyresniajai mokytojai Vidai Kaminskienei, matematikos mokytojai metodininkei Loretai Janulevičienei ir, žinoma, Metų mokytojos nominaciją pelniusiai chemijos mokytojai metodininkei Vidutei Berteškienei. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo padėkas įteikė gimtojo žodžio puoselėtojoms – lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms: Reginai Aleksandravičienei ir Vilmai Skiauterienei.
Sveikindamas kolektyvo narius su profesine švente, gimnazijos direktorius sakė: „Merės padėka man iš tiesų yra skirta visiems jums, nes tik jūsų susiklausymo, darnos ir mažo stebuklo dėka šį pavasarį galėjome įveikti iškilusius sunkumus, tad visiems linkiu kantrybės, sveikatos, susiklausymo ir darnos bei tikėjimo savo darbu ir savo mokiniais“. Už kasdienį, galbūt kartais nepastebimą, bet prasmingą darbą direktorius nuoširdų ačiū tarė: biologijos mokytojai metodininkei Danutei Morkūnienei, geografijos mokytojai metodininkei Daivai Dabrišienei, anglų kalbos mokytojai Ilonai Rukaitei, pradinių klasių vyresniajai mokytojai Gražinai Marčiulaitienei, istorijos mokytojai metodininkei Daivai Jonykaitei bei Algiui Guobiui, taip pat už geranorišką darbą ir pagalbą pradinio ugdymo mokytojoms padėkota Daivai Ašmenskienei, už pagalbą prailgintos dienos grupėje – Valei Turčinavičienei.
Tradiciškai mokytojus sveikino ir gimnazijos abiturientai. Tiesa, dėl esamos situacijos šilčiausius žodžius abiturientai siuntė nuotoliniu būdu.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *