Su apmaudo šešėliu

– Per toli pažengėme, – apgailestauja Balbieriškio seniūnijos „Vidupio“ bendruomenės pirmininkas Alfonsas Vitkauskas – beždžionės nebūtų sugebėjusios prieš gegužės 5-ąją – Europos dienos išvakarėse, sunaikinti Europos vėliavos pakėlimą. Nežinomi piktadariai atvažiavo su technika ir pavogė sunkų metalinį vamzdį, kuris ir buvo vėliavos stiebas.
Ne kartą man teko dalyvauti ir nušviesti respublikinėje bei Lenkijos lietuvių spaudoje įspūdingus bendruomenės renginius, valstybines šventes, kuriose dalyvaudavo ir Lenkijos lietuvių atstovai. Visada bendruomenės centre plevėsuodavo trys vėliavos: Lietuvos, Europos Sąjungos ir bendruomenės. Tie susibūrimai, žymių tarpukario Lietuvos veikėjų minėjimai, valstybinės šventės telkė bendruomenę vienybei, tolerancijai, žadino gilius patriotinius jausmus.
Šiandien rūpestingas, iniciatyvus pirmininkas apgailestauja, kad šis niekingas poelgis – tai ne tik bendruomenės paniekinimas, bet ir valstybės įžeidimas. „Mes negalėjome solidarizuotis su savąja ir kitomis Europos tautomis paminint Europos dieną vėliavos pakėlimu,“ – sako ponas Alfonsas.
„Kreipiausi į policiją, tačiau gavau standartinį atsakymą kaip ir 2016 metais, kai gegužės 5-ąją Žiūronių kaime buvo sudeginta mano sodyba. Kaimas dar ir šiandien mato besibastančius padegėjus ir stebisi atsakingų darbuotojų neveiksnumu ar šališkumu. Apmaudu, kad pastaroji niekšybė įvyko kaip tik šiomis dienomis, kai širdies gerumas apėmęs visą pasaulį,“ – apgailestauja pirmininkas.
Bronislava Tamulynienė

Rubrikoje Nuomonė. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *