Nuo antradienio lankytojams atvertas Birštono apžvalgos bokštas

Švelninant karantino sąlygas, nuo šios savaitės lankytojams atidaromi regioninių parkų bei saugomų teritorijų lankytojų centrai bei apžvalgos bokštai. Įkopti į Nemuno kilpų regioniniame parke pernai iškilusį aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą galima jau nuo gegužės 19 d., antradienio.
NKRP direkcija paskelbė, kad Birštono bokštas bus atvertas nuo 7 iki 22 val. ir priminė, kad, lankant šį objektą, reikės laikytis atvirose erdvėse taikomų reikalavimų. Lankytojai galės vaikščioti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis (išskyrus artimus giminaičius) ir privalės laikytis ne mažesnio nei 2 m atstumo tarp žmonių ar jų grupių, trumpesnio nei 15 min. kontakto ir vengti tiesioginio fizinio kontakto. Primenami ir asmens higienos reikalavimai, vyresniems nei 6 metų asmenims rekomenduojama dėvėti veido kaukes ar kitas asmens apsaugos priemones.
Anot direkcijos, lankytojų saugumas priklauso nuo jų pačių, todėl reikėtų būti sąmoningiems ir laikytis nustatytų reikalavimų bei rekomendacijų, kurios bus iškabintos šalia bokšto.
Nuo pirmadienio pradėjo veikti ir Medžių lajų takas Anykščiuose, nuo antradienio pakvies nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centrai, kurie turi įrengtas ekspozicijas. Pirmiausia jas galės apžiūrėti pavieniai asmenys, šeimos, nedidelės lankytojų grupės. Nuo birželio 1 d. visą vasarą nacionalinių, regioninių parkų lankytojų centrai dirbs ir šeštadieniais.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *