Prienų „CBet“ komanda pasinėrė į virtualias esporto kovas

Taip netikėtai nutrūkus šalies krepšinio čempionatui, šios sporto šakos gerbėjai karantino laikotarpiu turi progą stebėti pasaulyje sparčiai populiarėjančio elektroninio sporto turnyrus, juolab kad juose dalyvauja ir Prienų „CBet“ virtuali komanda.
„Norime sekti didžiausių ir stipriausių sporto organizacijų pavyzdžiu. Tikiu, jog šis projektas bus naudingas prie mūsų komandos prisijungiantiems elektroninio sporto žaidėjams bei padės Prienų miesto vardą toliau garsinti pasaulyje“,– tik susikūrus komandai praėjusių metų spalį kalbėjo Prienų „CBet“ komandos direktorius Adomas Kubilius.
Komanda jau išbandė savo jėgas NBA 2K20 žaidimo Lietuvos čempionate (2klyga.lt) ir spėjo sužaisti stipriausiame NBA 2K20 žaidimo Europos turnyre „MPBA Euro league“, kuriame savo grupėje užėmė trečią vietą iš penkių komandų.
NBA 2K20 žaidimo platformoje rungtyniaujančią Prienų „CBet“ esporto komandą sudarė šeši nariai: Mindaugas Norvilas (NBA 2K slapyvardis: BrokenPointGuard), Martynas Šliumpa (desrius2k), Emilis Skurdelis (randomlimitlxss), Ernandas Kožukauskas (Ernis2k), Elvinas Sireikis (nastyboy2k_) ir Karolis Šimkevičius (karolis2k). Pastaruosius du žaidėjus pakeitė Vytautas Kvederavičius (Vytautas661) ir Tadas Ugriumovas (ThaadTheHun).
Praėjusią savaitę komandos kapitonas Mindaugas Norvilas pasidalijo mintimis apie komandos ateitį:
„Svarbiausiu komandiniu tikslu išlieka sėkmingai dalyvauti tarptautiniuose turnyruose ir stengtis užimti kuo aukštesnę vietą, taip tobulinant komandinį žaidimą“.
Pasak jo, kautis su stipriausiomis komandomis nėra lengva: „Turnyruose svarbiausia save suvaldyti psichologiškai, nes lengvų pergalių niekada nebūna.“
Šiuo metu „CBet“ esporto komanda dalyvauja prancūzų organizuojamame „Buzzer Beater“ tarptautiniame turnyre. Per šešerias sužaistas rungtynes prieniečiai yra iškovoję dvi pergales ir grupėje užima trečiąją vietą. Jie vis dar turi galimybių prasibrauti į tolimesnį etapą (iš grupės į kitą etapą patenka dvi stipriausios komandos).
Komandos planuose – netrukus prasidėsiantis ir dar vienas tarptautinis turnyras, kurį organizuoja „NBA2KCONTEST & NICECACTUS“ kompanija. Šis turnyras bus organizuojamas atkrintamųjų varžybų principu, todėl pralaimėjus vienerias rungtynes komanda iškris iš žaidimo.
Šiame turnyre bus galima išvysti ir krepšinio pasauliui jau pažįstamų komandų (Ulmo „Ratiopharm“, Miuncheno „Bayern“) atstovų, taip pat ir Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjus.
Kalbėdamas apie „CBet“ esporto komandos ateitį, M. Norvilas nusiteikęs optimistiškai: „Kol kas parodėme tik apie 40 procentų savo žaidimo. Sustiprinę gynybą ir vengdami klaidų pasieksime žymiai geresnių rezultatų.“
Pačios NBA 2K20 žaidimo esporto rungtynės vyksta gana paprastu principu – kiekvienas komandos žaidėjas valdo savo asmeniškai susikurtą žaidėją NBA 2k20 žaidime, t. y., ka ip ir krepšinyje, penki žmonės kaunasi prieš penkis, tačiau viskas vyksta virtualioje erdvėje (NBA 2K20 žaidime) ir be keitimų. Kėliniai trunka po penkias minutes.
Kovo 29 d. „CBet“ esporto komanda žaidė „Buzzer Beater“ tarptautiniame turnyre su „Fist 2k EU“ ekipa. Tiesioginę transliaciją buvo galima stebėti Prienų „CBet“ klubo „Facebook“ profilyje.
Visa svarbiausia informacija apie esporto komandos rungtynes talpinama Prienų „CBet“ klubo „Facebook“ bei „Instagram“ profiliuose.
Parengta pagal
https://bcprienai.lt/

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *