Birštono savivaldybės merės N. Dirginčienės kreipimasis į Birštono krašto gyventojus

Birštoniečiai, bendruomenės nariai,

Lietuvoje įvedus karantiną, prašau kiekvieno iš jūsų laikytis LR Vyriausybės nurodymų, karantino draudimų, ir būti atsakingiems. Dėkoju už rimtį ir susitelkimą.
Taip pat, kaip iki šiol buvome, taip ir dabar, raginu būti vieninga, susitelkusia bendruomene, viltingai tikinčia, jog šį sudėtingą laikotarpį įveiksime visi kartu!
Būkime atsakingi už save ir artimuosius, laikykimės karantino nurodymų, būkime sveiki!

Nijolė Dirginčienė, Birštono savivaldybės merė


Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro informacija
. Į VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centrą karantino metu (nuo 2020 m. kovo 16 iki kovo 30 d.) galima atvykti tik su šeimos gydytojo leidimu (prieš tai apsilankymo laiką suderinus telefonu).
. Dėl konsultacijų, receptų, nedarbingumo pažymėjimų kreiptis tel. Nr. (8 319) 67 018. Dėl Jūsų pačių saugumo skatiname likti namuose.
. VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai suteiks visą reikalingą pagalbą ir užtikrins reikalingas paslaugas Jūsų tęstinei sveikatos priežiūrai.
. Karštoji koronaviruso linija tel. 1808 visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai.


Gyventojų dėmesiui: svarbi informacija dėl saviizoliacijos
. Nuo 2020 m. kovo 16 d. 14 dienų saviizoliacija privaloma visiems, grįžusiems iš užsienio šalių.
. Sveikatos apsaugos ministerija primena – tai, kad žmogus lankėsi užsienio šalyje, dar nereiškia, jog jis užsikrėtė. Vis dėlto dėl vadinamojo inkubacinio laikotarpio, per kurį išryškėja simptomai, tokios tikimybės atmesti negalima. Būtent dėl šios priežasties, siekiant laiku suteikti kvalifikuotą pagalbą ir taikyti tinkamas infekcijos kontrolės priemones, rekomenduojamas riziką užsikrėsti turėjusių žmonių stebėjimas. Jei per 14 dienų izoliavimosi laikotarpį ligos simptomai neišsivysto (karščiavimas, dusulys, kvėpavimo sutrikimai, kosulys ir kt.), žmogus laikomas sveiku ir gali grįžti į įprastą gyvenimą.
. Dėl saviizoliacijos kreipkitės į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą tel. Nr. 8 5 212 4098,  info@nvsc.lt arba užpildykite anketą: http://nvsc.lt/covid-19.
. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro izoliavimui nukreiptų asmenų apgyvendinimą koordinuoja Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, tel. Nr. 8 601 72 654 arba el. p. vmeras@birstonas.lt.
. Birštono savivaldybėje numatytos patalpos asmenims (ligoniams ir asmenims, įtariamiems, kad serga ir (arba) asmenims, turėjusiems sąlytį su ligoniu ar asmeniu, įtariamu, kad serga), kuriose jie gali būti izoliuojami ir gydomi ne jų gyvenamojoje vietoje – VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre (Jaunimo g. 8, Birštonas).
Jei esate prisirašę VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre  ir Jums priklauso 14 dienų saviizoliacijos laikotarpis, galite kreiptis tel. (8 319) 67 018, kur bus paskirtas asmuo, atsakysiantis į visus Jūsų klausimus, susijusius su sveikatos būkle. Jei esate prisirašę kitoje gydymo įstaigoje, kreipkitės į šeimos gydytoją.
Neturintiems pagalbos iš artimųjų, saviizoliacijos laikotarpiu (14 dienų), esantiems namuose ar Savivaldybės skirtose patalpose, maistu, vaistais ir kitomis būtiniausiomis priemonėmis pasirūpinti padės BĮ Nemajūnų dienos centras. Tel. pasiteirauti 8 650 72 399.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *