„Mylėk, lietuvi, tą brangią žemę“

Mūsų istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis ir minėtinomis datomis. Viena iš jų – Vasario 16-oji –iškili data, menanti atgautą laisvę, sunkiai nueitą kelią, kurį įveikėme tik būdami dvasiškai stiprūs, orūs ir vieningi. Kad ir kokie visi būtume skirtingi, mus jungia bendra istorija, bendros tradicinės vertybės.


Vasario 14 d. Šilavoto laisvalaikio salėje vyko renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai „Mylėk, lietuvi, tą brangią žemę“, kurio pradžioje nuskambėjo visų kartu sugiedota „Tautiška giesmė“. Sveikinimo žodį ir šventinius palinkėjimus išsakė Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė.
Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, su gilia pagarba prisimename ne tik Vasario 16-osios akto signatarus, bet ir nepriklausomybės kovų savanorius, šaulius, partizanus, kurie už laisvę paaukojo savo gyvenimą. Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupė „Akacija“ (vad. S. Blėdienė) atliko prasmingą ir jautrią koncertinę programą, kurioje skambėjo eilės ir dainos, skirtos Laisvės kovotojams.
Prisimenant 1918 m. Vasario 16 d. Akto signatarą, pirmojo laikraščio „Aušra“ redaktorių, visuomenės veikėją Joną Basanavičių, renginio dalyviai peržiūrėjo dokumentinę apybraižą „Daktaras Jonas Basanavičius“.
Nuoširdžiai dėkojame visiems renginio dalyviams ir linkime neprarasti ryšio su gimtuoju kraštu, puoselėti bendrumo jausmą, išlaikyti pagarbą ir meilę savo Tėvynei ir vienas kitam.

Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė
Saulė Blėdienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *