10 turas

Vasario 2 d. Prienų kūno kultūros ir sporto centro salėje vyko Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių 10-ojo turo susitikimai.

„Stakliškės“ – „Prienų KKSC“ 98:50 (26:14, 21:2, 20:13, 31:21)
Pirmieji į aikštelę žengė „Stakliškių“ ir „Prienų KKSC“ krepšininkai. D. Židanavičiaus vedami stakliškiečiai geriau pradėjo rungtynes ir po pirmojo kėlinio jau turėjo dviženklį pranašumą – 26:14. D. Židanavičius ir antrajame ketvirtyje nemažino apsukų, o „Stakliškių“ pranašumas ėmė augti kaip ant mielių. Prienų KKSC komandos puolimas buvo tiesiog bedantis, o pirmuosius ir vienintelius taškus šiame kėlinyje komandai metimu iš po krepšio pelnė G. Gelažauskas. Po dviejų kėlinių rezultatu 47:16 pirmavo „Stakliškės“. Po didžiosios pertraukos „Prienų KKSC“ jaunimui ir toliau sunkiai sekėsi spręsti problemas puolime, kadangi V. Bereiša vogė vieną kamuolį po kito, o stakliškiečiai rinko lengvus taškus greitajame puolime. Finalinė rungtynių sirena užfiksavo triuškinamą „Stakliškių“ pergalę rezultatu 98:50.
„Prienų KKSC“ komandos žaidėjas G. Gelažauskas nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stakliškės“: D. Židanavičius -28, A. Kaminskas -15, A. Kaminskas -14.
„Prienų KKSC“: A. Butkus – 12, A. Levinskas – 9.

„Pušynė“ – „Pakuonis“ 84:81 (22:28, 16:24, 25:23, 21:6)
„Pakuonio“ ir „Pušynės“ akistata prasidėjo atkakliai, kadangi, įpusėjus pirmajam kėliniui, vyravo lygybė. Tada S. Ambrazas pelnė 8 taškus iš eilės, ir „Pakuonis“ pagaliau atritrūko – 28:22. Antrajame kėlinyje „Pušynę“ nuo didesnių problemų kurį laiką dar gelbėjo A. Sinkevičiaus sėkmingi reidai po krepšiu. Vis dėlto drausmingai žaidęs „Pakuonis“ pataikė keletą tolimų metimų ir dar labiau padidino savo pranašumą – 52:38 po dviejų kėlinių.
Trečiajame ketvirtyje „Pakuonio“ pranašumas buvo pasiekęs net 22 taškus, tačiau tada „Pušynė“ surengė spurtą 8:0 ir privertė „Pakuonį“ prašyti minutės pertraukėlės. Puikiai pasiteisino „Pušynės“ trenerių štabo sprendimas žaisti per T. Kavaliauską, kuris nesunkiai rinko taškus iš po krepšio. Aidint trečiojo kėlinio sirenai, A. Sinkevičius dar išprovokavo varžovų pražangą, o jo taiklios baudos sumažino „Pakuonio“ pranašumą iki 12 taškų – 63:75. Lemiamame kėlinyje „Pakuonis“ buvo susigrąžinęs 16 taškų persvarą, tačiau „Pušynė“ kantriai artėjo prie varžovų, o rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. „Pušynei“ pagaliau pavyko išlyginti rezultatą, o atsakomoji „Pakuonio“ ataka buvo nerezultatyvi. Atrodė, kad komandoms teks žaisti pratęsimą, nes iki rungtynių pabaigos buvo likę vos 0,5 sekundės. Vis dėlto, po minutės pertraukėlės M. Birbalas sėkmingai „pakabino“ kamuolį T. Kavaliauskui, kuris ne tik spėjo pelnyti du taškus, bet dar ir išprovokavo varžovų pražangą. Rungtynių didvyriu tapęs T. Kavaliauskas sėkmingai realizavo ir baudos metimą, o „Pušynė“ iškovojo dramatišką pergalę rezultatu 84:81.
„Pakuonio“ komandos žaidėjas R. Grimalauskas nubaustas technine pražanga. „Pakuonio“ komandos atsarginių žaidėjų suolelis nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pušynė“: T. Kavaliauskas -24, A. Sinkevičius -23, M. Leonavičius -14, A. Kubilius -12.
„Pakuonis“: S. Ambrazas -18, R. Grimalauskas -16, V. Steponavičius -13, T. Kisieliauskas -11.

„PMVD“ – Veiverių „Amberis“ 103:52 (29:10, 25:14, 20:14, 29:14)
Kukliai į rungtynes susirinkusi „PMVD“ komanda galingai pradėjo susitikimą su Veiverių „Amberiu“. Puikiai greitajame puolime rungtyniavę „PMVD“ krepšininkai jau po pirmojo ketvirčio pirmavo 29:10. Antrajame kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė – „PMVD“ ir toliau nesunkiai rinko taškus, ir pastarųjų pranašumas įpusėjus rungtynėms jau siekė 30 taškų – 54:24. Antroje rungtynių pusėje „Amberis“ net nebandė rimčiau priešintis, tad skirtumas ir toliau augo „PMVD“ naudai. „PMVD“ komandos žaidžiantysis treneris A. Liuiza pataikė pirmąjį savo tolimą metimą šiose pirmenybėse, o finalinė rungtynių sirena paskelbė apie galingą „PMVD“ pergalę rezultatu 103:52.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: P. Bartkevičius -21, A. Liuiza -19, K. Rimgaila -18.
„Amberis“: T. Tulauskas ir P. Kirpičenko – po 17, E. Liungas -9.

Birštono „Versmė“ – Balbieriškio „Ringis“ 95:73 (22:17, 23:12, 25:21, 25:23)
Birštono „Versmės“ ir Balbieriškio „Ringio“ susitikimas prasidėjo labai nerezultatyviai. 5 minutes abiejų komandų metimai skriejo pro šalį, o pirmasis prabilo du tritaškius pataikęs M. Knyšius. Atsigavusi „Versmė“ po pirmojo kėlinio pirmavo 22:17. Antrajame kėlinyje estafetę iš M. Knyšiaus perėmė varžovus tolimais metimais bombardavęs A. Gedminas. Trys jo tritaškiai leido „Versmei“ susikrauti dviženklį pranašumą – 45:29. Trečiajame kėlinyje „Versmė“ buvo pradėjusi triuškinti varžovus. Visgi tada Birštono komanda atsipalaidavo, o D. Kalėdos vedamas „Ringis“ surengė spurtą ir grąžino intrigą. „Versmės“ komandą pabudino priešininkų baudos aikštėje dominavęs G. Jevstignejevas – po jo 7 taškų iš eilės birštoniečiai susigrąžino 20 – ties taškų pranašumą. Ketvirtajame kėlinyje D. Kalėda ir toliau lengvai rinko taškus, kelis efektingus epizodus pridėjo A. Krutulis, tačiau didesnės įtakos rungtynių baigčiai tai neturėjo. „Versmės“ snaiperiai pridėjo dar šešis tolimus metimus ir laimėjo susitikimą rezultatu 95:73.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: A. Gedminas – 23, L. Vėlavičius ir Min. Knyšius – po 14, D. Jurgelionis -12.
„Ringis“: D. Kalėda -30, A. Krutulis -16, A. Mitrulevičius ir L. Chalytovas – po 11.

„Tango pizza-Stadionas“ – „Jieznas“ 93:67 (29:22, 25:12, 17:13, 22:20)
„Jieznas“ pagirtinai pradėjo dvikovą su „Tango pizza-Stadionu“: du tritaškius pataikė S. Beliūnas, 7 taškus iš eilės pridėjo A. Senikas, o jiezniškiai ilgą laiką netgi pirmavo. Vis dėlto kėlinio pabaigą geriau sužaidė „Tango pizza-Stadionas“ ir išsiveržė į priekį 29:22. Antrasis ketvirtis prasidėjo J. Davidavičiaus dėjimu, o „Tango pizza-Stadionas“ ėmė tolti nuo varžovų. „Jieznas“ daugiau dėmesio skyrė ne žaidimo gerinimui, o ginčams su teisėjais, tuo tarpu R. Marcinkevičiaus vedama „Tango pizza-Stadiono“ komanda susikrovė 20-ties taškų persvarą – 54:34. Trečiasis kėlinys ir vėl buvo sėkmingesnis „Tango pizza-Stadionui“, kurie dar šiek tiek padidino atotrūkį nuo varžovų – 71:47. Ketvirtojo kėlinio pradžioje R. Marcinkevičius pataikė du tolimus metimus ir galutinai sužlugdė „Jiezno“ viltis pakovoti dėl pergalės. Salėje susirinkusius žiūrovus galingais dėjimais džiugino J. Davidavičius, o „Tango pizza-Stadionas“ iškovojo eilinę pergalę rezultatu 93:67.
„Jiezno“ komandos žaidėjas S. Ivanauskas nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Tango pizza-Stadionas“: R. Marcinkevičius -24, D. Jancevičius -18, J. Davidavičius -17, L. Vainikevičius -14.
„Jieznas“: R. Žuromskas -18, S. Beliūnas -11, U. Žalys -10.

„Dvariukas-Sava ranga“ – „Šilavotas“ 108:90 (30:23, 23:24, 25:23, 30:20)
Paskutinėse turo rungtynėse kovojo „Dvariukas-Sava ranga“ ir „Šilavotas“. „Dvariukas-Sava ranga“ iškart pabėgo į priekį 13:3, tačiau spurtu atsakęs „Šilavotas“ vėl ėmė alsuoti varžovams į nugaras. „Šilavotą“ į priekį tempė puikiai rungtyniavęs G. Stalioraitis, tačiau varžovų puolimo nesustabdę šilavotiškiai po pirmojo ketvirčio turėjo 7 taškų deficitą – 23:30. Antrajame kėlinyje „Dvariuko-Savos rangos“ žaidėjai D. Petkevičius ir V. Alčiauskas ir toliau draskė priešininkų gynybą prasiveržimais, po kurių „Dvariuko“ pranašumas išaugo iki 17 taškų.
„Šilavotas“ nepalūžo – pastarieji kėlinį užbaigė spurtu 11:0 ir priartėjo iki 6 taškų (47:53). Trečiajame kėlinyje „Dvariuko-Savos rangos“ puolimo vairą į savo rankas perėmė A. Tilindė – galingas jo žaidimas leido „Dvariukui-Savai rangai“ ir vėl susikrauti dviženklę persvarą. Rimtu pavojaus signalu pastariesiems tapo ketvirtoji V. Alčiausko pražanga. Priverstinai kuriam laikui be vieno lyderių likęs „Dvariukas-Sava ranga“ leido varžovams vėl priartėti. G. Stalioraičio metimai leido „Šilavotui“ sumažinti atsilikimą iki 5 taškų, tačiau paskutinę kėlinio sekundę tritaškį pataikė D. Petkevičius, po kurio metimo „Dvariukas-Sava ranga“ pirmavo 78:70. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Dvariukas-Sava ranga“ surengė spurtą 8:0. „Šilavotui“ ėmė trūkti jėgų, o jų priešininkai pavojingai atitrūko. Šįkart „Dvariukas-Sava ranga“ šilavotiškių arčiau nebeprisileido. Galingais dėjimais šilavotiškius „pavaišinusi“ „Dvariuko-Savos rangos“ komanda laimėjo rezultatyvias rungtynes rezultatu 108:90.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Dvariukas-Sava ranga“: D. Petkevičius -34, A. Tilindė -33, V. Alčiauskas -24.
„Šilavotas“: G. Stalioraitis -33, V. Mieldažys -22.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *