Didysis Prienų turgus tęsia tradicijas nuo 1951!

Prienų turgus – prekyvietė, pritraukianti itin daug gyventojų iš mūsų, Marijampolės, Kauno, Alytaus, Vilniaus, kitų miestų ir rajonų. Vieniems tai patogi vieta parduoti ir apsipirkti, kitiems – gyvenimo būdo dalis, laisvalaikio ritualas. Baigiantis 2019–iesiems, pakalbinau MB „Aroma Rex“ vadovą, turgaus savininką Rimvidą Skorupskį ir pasidomėjau, kaip sekėsi verslas, kokių planų turi ateičiai.
– Kokie buvo praėję metai versle? Kuo galite pasidžiaugti, galbūt kas nors ir nuliūdino?
– 2019 metai buvo pakankamai sėkmingi – suderinome turgavietės pertvarkymo projektus, pagal turgavietės pertvarkymo planą pastatėme naujus pastatus prekybai, jų plotas išaugo iki 1000 kv. m, ir tai tikrai ne pabaiga, užregistravome prekės ženklą „Didysis Prienų turgus nuo 1951“. Teko paplušėti archyvuose – pagal seniausius rastus įrašus turgavietė šioje vietoje veikė nuo 1951 metų. Nuolat geriname aplinką pardavėjams ir pirkėjams. Todėl smagu, kad jų atvyksta ne tik iš Prienų-Birštono krašto, bet ir iš Kauno ar dar toliau.
Malonu girdėti, kad mus žino – žino Prienų-Birštono krašto gamintojus, augintojus, prekiautojus, o taip pat – ir Prienų kraštą!
Smagu, kad pardavėjų ir pirkėjų daugėja, kad atsiranda daugiau kraštiečių, gaminančių ar parduodančių geros kokybės prekes. Džiugina šių metų atradimas – „Tartoko daržovės“, mažas šeimos ūkis, kuris raugia ir konservuoja savo užaugintas daržoves.
Pagaliau vaduojamės iš perdėtų biurokratinių reikalavimų verslui pinklių – pvz., 2019 m. pabaigoje įsigaliojo supaprastinti reikalavimai „Mažais kiekiais gaminamo ir tiekiamo galutiniams vartotojams maisto tvarkymui (įskaitant gamybą namų ūkiui skirtose virtuvėse)“. Tai reiškia, kad artėjame prie Vakarų!
Gal todėl mes (MB „Aroma Rex“, – red.pastaba) – stipriausi Lietuvoje 2019! Šis sertifikatas suteikiamas finansiškai patikimoms Lietuvos įmonėms, pagrindžiantis gerą įmonės kredito istoriją. Įvertinimas atspindi gerą įmonės ekonominę būklę ir finansinius rezultatus, taip pat indėlį į Lietuvos ekonomikos plėtrą ir sąžiningą verslo kultūrą. Dirbame su šūkiu „Prienų turguje perki – savą kraštą Tu remi!“.
Kas liūdina? Turgus – didelė įmonė, dauguma vieni kitus gerai pažįsta. Yra prekeivių – tikrų veteranų. Liūdniausia, jei sužinai, kad jie jau niekada nebeatvažiuos… Nors kol kas tai retai nutinka.
– Kaip keičiasi turgaus asortimentas?
– Pagal metų laikus… Daržovės, pienas, sūriai, lašiniai, ruginė duona ir kiti skanumynai pirkėjams siūlomi visus metus. Norite apsirengti ar apsiauti – prekių rasite pagal sezoną. Gyvūnų turgavietėje įdomiausia rudenį – kokių tik paukščių, triušių ar kitų gyvūnėlių nepamatysi! Labiausiai jais džiaugiasi mažieji pirkėjai, kuriuos už rankučių atsiveda mamos…
– Ar galite išskirti, kas perkama labiausiai?
– Turguje yra visko – maisto, rūbų, avalynės, įrankių ir dar galybė kitų gerų dalykų. Prie kai kurių prekeivių reikia laukti eilėje, ir 9 valandą ryto jie jau važiuoja namo… Prieniškių „Du Medu“ duona, sūriai, naminis pienas, daržovės, lašiniai, kiaušiniai, šakočiai, pyragai – viskas, kas skanu ir tikra, perkama labiausiai. O tokių gaminių tikrai daug, ir dėl to smagu – kartą paragavęs, negali sustot! Pavyzdžiui, tikro pieno litras kainuoja 0,50 Eur, tai kodėl jo nepirkti? Ir skanu, ir kaina gera, ir savus ūkininkus remiame!
– Jūsų nuomone, ar svarbu turguje derėtis?
– Žinoma, kaipgi be derybų, turgus yra turgus – žmonės čia ateina ne tik apsipirkti, bet ir pabendrauti, susitikti draugus ar pažįstamus. Užsimezgus pokalbiui, ir derybos lengvesnės. Bet jei stovi eilėje – nėra kada derėtis, nebent pardavėjas geros nuotaikos! Nors mes tarpusavyje ir pajuokaujame: „rado vietą – turguje derėtis?!“ Tikrai nepiktai…
– Kokių naujovių prekeiviams ir pirkėjams žadate šiais metais, kad turgus neprarastų traukos?
– Pirkėjų ir pardavėjų patogumui pradės veikti šaldytuvų-vitrinų paviljonas.
Bus įrengtos papildomos vietos automobilių parkavimui turguje – laukiame, kada prasidės Revuonos gatvės remontas, ir darysime viską, kad pirkėjams būtų patogu privažiuoti.
Atsiras papildomų naujų vietų ūkininkams, daržovių, grūdų pardavėjams.
Jei bus paklausa – pradėsime sekmadieninę prekybą naudotais automobiliais.
Taip pat kviečiame rinktis į „bagažinių turgų“ sekmadieniais – kiekvienas parduoti asmeninius daiktus gali laisvai, be apribojimų. Tam nereikia jokių verslo liudijimų ar kitų dokumentų.
Žinoma, labiausiai norime pakeisti fasadinę turgavietės pusę prieš „Norfos“ parduotuvę – projektas patvirtintas, belieka įgyvendinti…
– Ko palinkėtume sau, prekiautojams bei pirkėjams?
– Linkėčiau, kad pirkėjai ir pardavėjai būtų patenkinti Didžiuoju Prienų Turgumi! Sau… Prienų-Birštono krašto laikraščiams – kad tiražai didėtų, veidai spindėtų, nes jų turgaus apžvalgos puikios ir reikalingos kraštiečiams!
Kalbėjosi Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *