Tarybos posėdis

Gruodžio 19 d. vykusiame Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo išnagrinėtas ir patvirtintas 21 klausimas.

Savivaldybė tapo sporto klubo „Prienai“ dalininke
Prienų rajono savivaldybės tarybos daugumos balsais pritarta, kad Savivaldybė taptų VšĮ Krepšinio sporto klubo „Prienai“ dalininke ir įsigytų šešias viešosios įstaigos dalis, iš biudžeto sumokėdama 600 Eur dalininko įnašą. Iki šiol viešosios įstaigos dalininkais buvo trys asmenys: Adomas Kubilius, Virginijus Šeškus ir Rimantas Šiugždinis.
Savivaldybės norui daryti reikšmingą įtaką sporto klubo veikloje Tarybos komitetuose buvo pritarta, juolab kad Savivaldybė kasmet finansiškai remia Prienų krepšinio komandą. Šiais metais jos parama siekia 40 proc. komandos biudžeto.
Meras Alvydas Vaicekauskas to besiteiravusiems Tarybos nariams paaiškino, kad, nors krepšinis neatsiejamas nuo skolų, Savivaldybė neperims viešosios įstaigos finansinių įsipareigojimų žaidėjams. Ji rizikuoja nebent savo įnešta dalimi. Jo teigimu, Savivaldybė, turėdama kontrolinį paketą, taip pat nesikiš į žaidėjų bei trenerių atranką ir darbą.
Aptarus dominančius parengto projekto niuansus, Tarybos narys Audrius Narvydas išsakė pastabas dėl esą netiksliai suformuluotos jo preambulės. Anot jo, išvardinti teisės aktai kalba apie VšĮ steigimą, o ne Savivaldybės tapimo dalininkais tvarką. Todėl jis sakė negalintis balsuoti, nes „kalbama apie vežėčias, o rašoma apie akėčias.“
Nors A.Kubilius, kaip ir buvo paprašyta, pacitavo viešosios įstaigos įstatus, Tarybos mažumos ir opozicijos atstovai pasiūlė sprendimo projektą atidėti. Paskelbtų balsavimų metu šį pasiūlymą palaikė aštuoni politikai, šešiolika pasisakė už sprendimo projektą ir tai, kad Savivaldybė taptų VšĮ „Prienai“ dalininke.
Kitu sprendimu Taryba patvirtino viešosios įstaigos „Prienai“ dalininko teisių perleidimo sutartį. Šia sutartimi Prienų rajono savivaldybė neatlygintinai perima įstaigos dalis iš VšĮ „Prienai“ dalininko Adomo Kubiliaus ir tampa VšĮ „Prienai“ savininke. Planuojama, kad ateityje VšĮ „Prienai“ vykdys Prienų rajono savivaldybės turizmo ir verslo informacijos centro veiklą.

Po sprendimo vienu apleistu pastatu bus mažiau
Taryba apsisprendė pirkti neskelbiamų derybų būdu avarinės būklės daugiaaukštį pastatą, esantį Birutės g. 9, Prienuose, šalia Prienų KKSC, kartu su žemės sklypu. Iš savininko įsigytą apleistą pastatą, kurį sutvarkyti jis buvo finansiškai nepajėgus, planuojama nugriauti, kad nekeltų pavojaus žmonėms ir aplinkai. Tarybos narys A.Narvydas šį sprendimą pavadino geriausiu per dešimtmetį.

Patvirtino bendrovės „Prienų vandenys“ veiklos planą
Posėdyje patvirtintas uždarosios akcinės bendrovės „Prienų vandenys“ 2019–2021 metų veiklos planas. Tačiau laikinai einančiam bendrovės direktoriaus pareigas Pranui Mitkevičiui teko atsakyti į Tarybos narių paklausimus dėl vienos iš brangiausių Lietuvoje vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo kainos. P.Mitkevičius negalėjo įvardinti galimybių, kurios ją sumažintų. Pasak jo, kainų didėjimo tendencija ateityje neišvengiama ir dėl įdėtų didelių investicijų, remontuojant ir atnaujinant vandens ir nuotekų tinklus, ir dėl perimtų apleistų kaimo vandenviečių, ir dėl mažėjančio vartotojų skaičiaus.
2020 m. bendrovė planuoja rekonstruoti nuotekų tinklus Basanavičiaus g. už 90 tūkst. Eur, 2021 m. – atnaujinti nuotekų tinklus Jiezno gyvenvietėje už 140 tūkst. Eur. Kitais metais žadama nutiesti naujus vandens bei nuotekų tinklus Naujakurių g., Beržyno g., Rožių tako g., Žalgirio g. Prienuose (prireiks 330 tūkst. Eur investicijų).
Tarp 2021 m. numatomų darbų – nuotekų linijos rekonstrukcija į pagrindinę nuotekų perpumpavimo stotį Kęstučio g. Prienuose.
2020–2021 metais bendrovė planuoja papildomas investicijas, kurios bus skirtos kaimiškųjų vandenviečių įrengimui ir atstatymui. Investicijų vertė 30 tūkst. Eur.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *