Gruodis Birštone

Laukdami didžiųjų metų švenčių ir sutikdami jas dauguma Birštono savivaldybės bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų būrėsi draugėn, nepamiršdamos visų, su kuriais ir dėl kurių yra susitelkusios.
Kiekvienas iš susitikusiųjų buvo gražus savaip, bet visuose juose švietė ir bendras meilės spindulys. Meilės – džiaugtis, suprasti, dalintis. Dalintis išminties bei vilties žodžiu, gerumu, atjauta ir tuo, kuo šiandien esame turtingi…


Trečią Advento sekmadienį Birštono parapijos žmonės ir bažnyčioje, ir vėliau Birštono kultūros centre vykusios popietės metu kartu su Tėvu Severinu, monsinjoru Jonu Dalinevičiumi dalyvavo prasmingoje susikaupimo valandoje, kvietusioje pamąstyti apie tai, kokie esame kasdienybėje ir tikėjimo kelyje, bei apie tai, ar visada išgirstame savo širdies balsą. Dar giliau suprasti adventinio laikotarpio susikaupimo svarbą padėjo ir literatūrinės – muzikinės kompozicijos „Tikėjimo liudijimas“ atlikėjai. Buvimą kartu sušildė ir tradiciškai visų nevyriausybinių organizacijų atstovų uždegtos žvakelės.


Birštono parapijos Carito namuose buvo surengta Kūčių vakarienė. Kartu su susirinkusiaisiais kalėdaitį laužė ir merė Nijolė Dirginčienė bei monsinjoras Jonas Dalinevičius.



Gruodžio 27-ąją į tradicinį pašnekesį su mere Nijole Dirginčiene ir metų veiklos apžvalgą rinkosi Birštono Trečiojo amžiaus universiteto studentai, praėjusiais metais daug keliavę, surengę daugybę įdomių paskaitų bei kitų renginių. Visi jie, kaip sakė universiteto dekanė Nijolė Jakimonienė, buvo įdomūs, turiningi, matyt, ir dėl to, kad patys studentai buvo labai žingeidūs, aktyvūs, draugiški.
Išklausę merės skaidrėmis iliustruotą pasakojimą apie įgyvendintus, įgyvendinamus ir būsimus projektus, vakaro dalyviai turėjo progos pasidžiaugti ir Gargždų TAU moterų šokių kolektyvo pasirodymu bei smagiu pasibuvimu, kuriam išradingai „dirigavo“ Katrė ir Jonas.
Taip pat buvo prisiminti jubiliejiniai gimtadieniai, vyko loterija, skambėjo muzika, visus įsuko bendro šokio sūkurys – tiesiog, kaip visada, visiems buvo gera kartu.


Stiprėja bendrystė, daugėja veiklų

 

Prieš dvejus metus susikūrusios Škėvonių bendruomenės pirmininkė Rima Draskinienė džiaugiasi stiprėjančia bendryste ir aktyvia bendruomenės narių veikla. Tad ir susirinkę į jau tradicija tampantį Kalėdų vakarą škėvoniškiai turėjo kuo pasidžiaugti ir ką prisiminti.
Vakaro metu buvo pristatytas spalvingas žurnalas, pasakojantis apie Škėvonių, Ivoniškių ir Lengveniškių krašto senuosius gyventojus ir jų istorijas. Leidinyje taip pat gausu ir nuotraukų, primenančių apie jaunos, bet aktyvios bendruomenės organizuojamas talkas, keliones ir įvairius renginius.
R. Draskinienė sakė esanti dėkinga kitoms Birštono savivaldybėje veikiančioms bendruomenėms, pritarusioms jų norui įamžinti krašto istorijos puslapius ir parėmusiems leidinio leidybą. Bičiuliams buvo padėkota ir vakaro metu. Dovanos bei padėkos buvo skirtos ir aktyviausiems bei jubiliejinius gimtadienius šventusiems bendruomenės žmonėms.
Na, o šventinę nuotaiką susirinkusiems škėvoniškiams padėjo kurti ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro mėgėjų teatro „Langas“ (režisierė Alma Vaišnienė) artistai, parodę nuotaikingą A.Čechovo pjesę „Meška“, bei šaunūs muzikantai Edvardas ir Matas iš Kauno.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *