Pabuvome kartu ir visus mus šildė gerumas

Adventas – tai vilties metas. Metas pamąstyti, susikaupti, pasiruošti dvasia ir kūnu artėjančioms šv. Kalėdoms. Į mūsų namus ateis šventė – susitikimas su artimaisiais, kai kartu galėsime susėsti prie stalo ir uždegti Kalėdinę žvakę. Kiekvienas šventę sutiksime savaip: su savo atsiminimais, bažnyčių varpų skambėjimu, kalėdiniais burtais.


Jau tradicija tapo susitikimai prieš šv. Kalėdas Birštono viešosios bibliotekos Siponių padalinyje. Tad ir šiemet, trečiąjį Advento sekmadienį, susirinkome pabūti kartu. Prisiminėme adventinio vainiko žvakių simboliką, žiūrėjome skaidres apie advento vainiko kilmę, minėme mįsles, skaitėme kunigo Algirdo Toliato knygos „Gerumo liūnas“ ištraukas. Uždegėme žvakes ne tik adventiniame vainike, bet ir kiekvienas savo širdyje. Tiesiog dovanojome vieni kitiems šypsenas, linkėjome meilės, ramybės ir vilties. Šildėmės vieni kitų gerumu.
Devintosios „Knygų Kalėdos“ šiemet kviečia dovanoti knygas šalies bibliotekoms, o vieni kitiems – šilumą ir džiaugsmą. Siponių krašto bendruomenės žmonės džiaugėsi, kad gali prisidėti prie šios akcijos ir dovanojo bibliotekai dvi knygas: Rūtos Šepetys „Kuždesių fontanas“ bei Čarlzo Dikenso „Kalėdų giesmė“.
Nuoširdžiai dėkoju Siponių krašto bendruomenės pirmininkei Vijolei Skorodumovienei ir šio krašto žmonėms už glaudų bendradarbiavimą su biblioteka. Linkiu visiems ramių, jaukių švenčių.
Ona Gridziuškienė

Siponių padalinio vyresn. bibliotekininkė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *