Tęsiant bendrystės ryšius: Birštono jaunimas dalyvavo renginyje „Neringos jaunimo apdovanojimai 2019“

Neringos jaunimas ėmėsi iniciatyvos ir pakvietė savo bičiulius, jaunuosius birštoniečius, atvykti turiningai praleisti laiką bei sudalyvauti tradiciniame renginyje „Neringos jaunimo apdovanojimai 2019“. Prie Birštono savivaldybės jaunimo delegacijos, lydimos Birštono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorės Žanetos Židonienės, lapkričio 21–22 dienomis išsiruošusios į Neringą, prisijungė ir Birštono meno mokyklos gitaros mokytojas Romanas Lykovas, dvi jaunosios Birštono meno mokyklos džiazo ansamblio „Tiesiog bendas“ atlikėjos Austėja ir Adrija Suchockaitės, Rokas Zdanavičius ir Meda Kučinskaitė (fortepijonas), Jonas Zubavičius (saksofonas), Dovydas Bunevičius (mušamieji). Jau kelionės metu autobuse vyko „prasidainavimas“ – atsakingai nusiteikęs jaunimas repetavo ir ruošėsi ypatingam vakaro pasirodymui.
Neringoje delegaciją pasitiko Neringos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Arvydas Razma, prieš vakaro renginį birštoniečiai dar spėjo apsilankyti jaukioje Neringos gimnazijoje, kurioje vyko ir generalinė repeticija.
„Neringos jaunimo apdovanojimų 2019“ metu netrūko linksmo juoko, šmaikštumo, geros muzikos, puikių dainų ir ovacijų. Sveikinimo žodį tarė Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis, Birštono savivaldybės ir Neringos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriai apsikeitė dovanomis ir padėkojo vieni kitiems už sėkmingą bendradarbiavimą. Vakaro metu buvo apdovanoti geriausieji Neringos moksleiviai. Gerą nuotaiką dovanojo neringiškių merginų grupė „Inspire“, profesionaliu pasirodymu nudžiugino kauniečių šokių studija „Gamers“. Puikius balsus turinčios birštonietės, „Tiesiog bendas“ vokalistės Austėja ir Adrija, tiesiog prikaustė neringiškių dėmesį, profesionaliai pasirinktus kūrinius atliko ir Rokas su Jonu. Vakaro „vinimi“ tapo naujai susikūręs, tačiau jau spėjęs pelnyti palankumą jaunimo gretose, vaikinų duetas „Sadboi“. Sėdėti savose vietose nepavyko – jaunimas šoko, pokštavo, bičiuliavosi vieni su kitais. Muzikos grupė net kelis kartus pakartojo savo dainas.
Pasibaigus vakarinei daliai, įsikūrę modernioje Nidos meno kolonijoje, neringiškiai ir birštoniečiai tęsė savo bičiulystę, žaisdami stalo žaidimus, besišnekučiuodami, gerdami arbatą. Nidos meno kolonijos projekto tikslas – kelti dailės ir dizaino edukacijos kokybę ir diegti inovacijas meninio švietimo srityje, skatinant tarptautinį bendradarbiavimą. Turėjome puikią erdvę aptarti tolesnius jaunimo reikalų planus, apsvarstėme galimybę Birštonui ateityje organizuoti panašaus pobūdžio renginį ir kitais metais pasikviesti bičiulius iš Kuršių nerijos.
Kitos dienos rytą siautėjo itin stiprus vėjas, tačiau žinojome, jog mūsų laukia šaunus, patyręs gidas Arūnas Balna, nusiteikęs sudominti jaunus žmones Neringos istorija, parodyti įžymiausius objektus. Vykome aplankyti Parnidžio kopos ir saulės laikrodžio-kalendoriaus. Čia reikėjo būti itin atsargiems – marių vėjas, besisukdamas su kopų smėliu, bet kada galėjo nupūsti. Vis dėlto, esant net ne itin lengvoms oro sąlygoms, pamatėme nuostabius vaizdus, kiekvienas metų laikas savaip žavus. Aplankyta Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčia, Žvejo etnografinė sodyba, Nidos senosios kapinės, kuriose buvo apstu antkapinių paminklų – Kuršių nerijoje jie buvo ypatingi, vadinami krikštais. Skirtingai nuo katalikų kryželių, krikštai buvo statomi kojūgalyje.
„Nė dienos nenukrypk nuo savo tikslo – štai būdas prailginti laiką, be to, būdas labai geras, nors naudotis juo ir nelengva“,– teigė vokiečių rašytojas, meno kritikas Georgas Kristofas Lichtenbergas. Galima didžiuotis, kad Birštono jaunoji grupė pasirodė labai profesionaliai ir paliko gerą įspūdį Neringos pedagogams, renginyje dalyvavusiems svečiams.
Džiaugiamės jaunaisiais birštoniečiais ir linkime niekuomet nenukrypti nuo savo užsibrėžto tikslo bei siekti svajonių kūrybinėje veikloje!
Informaciją parengė Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. kalbos tvarkytoja Kristina Šalčiūtė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *