Paroda „Įvairovės veidai“: visi esame skirtingi

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre veikia fotografijų paroda „Įvairovės veidai“, kurios vienas iš tikslų ugdyti visuomenėje supratimą, kad visi esame skirtingi: žmonės skiriasi rase, tautybe, etnine priklausomybe, religija, socialine padėtimi, kilme, kalba, amžiumi, lytimi, lytine orientacija, fizine būkle, tikėjimu ir įsitikinimais. Ir žmonių lygybė yra neatskiriama nuo įvairovės suvokimo ir jos priėmimo.


Fotografijose pristatomi pažeidžiamų grupių atstovų portretai, jų kasdienybė, tuo siekiama sudaryti sąlygas geriau pažinti diskriminaciją patiriančius žmones, jų atžvilgiu atsikratyti išankstinių nuostatų, kelti klausimus apie negalią, lytinę ir tautinę tapatybę ir kitus Lygių galimybių įstatyme įtvirtintus pagrindus. Paroda siūlo pažintį su translyčiais asmenimis; moko priimti ir mylėti kitokius vaikus; kviečia susimąstyti, ar viskas padaryta, kad neįgalieji sėkmingai integruotųsi į viešąjį gyvenimą, o garbaus amžiaus senjorai jaustųsi gerbiami; pristato religijų ir tautybių įvairovę Lietuvoje.
Šioje parodoje, apkeliavusioje daugiau nei trisdešimt Lietuvos savivaldybių, eksponuojami atrinkti fotografijų konkurso „Įvairovės veidai“ dalyvių darbai. Konkursas organizuotas, vykdant projektą „Pokytis versle, viešajame sektoriuje, visuomenėje – nauji standartai diskriminacijos mažinimui“, kurio viena iš veiklos krypčių – sąmoningumo didinimo kampanija. Jo iniciatoriai – Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Žmogaus teisių stebėjimo institutas ir asociacija LGL.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *