Dviejų kurortų – Neringos ir Birštono – draugystė tęsiasi

Spalio 25-ąją Birštone lankėsi Neringos savivaldybės delegacija, vadovaujama Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio. Vizito metu Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė drauge su mero pavaduotoju, mero patarėja, Tarybos nariais, Administracijos vadovybe, specialistais, įstaigų vadovais delegacijos atstovams svetingai atvėrė Birštono savivaldybės duris. Susitikimo metu buvo aptarti miesto tvarkymo, kelių, gatvių remonto, investicijų pritraukimo klausimai, kalbėta apie daugiabučių namų renovaciją, Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė naujais, miestą puošiančiais objektais, aptarti abiems kurortinėms savivaldybėms aktualūs klausimai.


Birštono savivaldybės merė įteikė Neringos savivaldybės merui ir jį atlydėjusiai komandai besitęsiančios draugystės atminimo dovanas. Neringos savivaldybės vadovas priėmimo metu padėkojo už pakvietimą apsilankyti Birštone, jaukų priėmimą ir pasidžiaugė gražia miestų draugyste.
Tą pačią popietę svečiai iš Neringos dalyvavo susitikime Birštono viešojoje bibliotekoje su savo kraštiete, rašytoja, iliustratore Daiva Molyte-Lukauskiene, vėliau aplankė Neringos ir Birštono draugystę simbolizuojančią parodą Birštono kultūros centre „Nidos ekspresijai – 25“.
Visos neringiškių viešnagės Birštone dienos buvo gausios ekskursijų: pažintinė ekskursija po Birštoną, aplankant naujausius turizmo, kultūros objektus, svečiai atsipalaiduoti galėjo „Vytautas mineral Spa“ sanatorijos baseinų ir pirčių komplekse. Bičiuliai iš Neringos kopė ir į aukščiausią Lietuvoje Birštono apžvalgos bokštą. Čia visi pabendravo, dalijosi patirtimi, grožėjosi Nemuno kilpomis, kurorto gamta, džiūgavo dėl itin palankaus viešnagei oro.
53 metai – tiek laiko tęsiasi dviejų nuostabių kurortų – Birštono ir Neringos – ypatinga draugystė. Tiek laiko Birštonas ir Neringa yra miestai-partneriai, o Savivaldybių vadovai, specialistai, delegacijos bendrauja ir bendradarbiauja.
Ačiū už draugystę, iki kitų malonių susitikimų!
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *