Birštono viešojoje bibliotekoje gyvena kūryba

Nuo pavasario Birštono viešoji biblioteka, įgyvendindama projektą „Kurk. Pajausk. Atrask“, vaikus ir jaunimą kviečia pasinerti į užburiančią, spalvingą, žaismingą kūrybą, iš arčiau susipažinti su įvairiomis meno formomis, su profesionaliais kūrėjais, kurti kartu.
Projekto dalyviai su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku dalyvavo kūrybinėse pasakos apie Birštoną dirbtuvėse, iliustravo ją ir jos herojus, 3D spausdintuvu modeliavo ir spausdino įvairius muzikinius instrumentus, įrišo didžiulę spalvingą erdvinę knygą (angl. pop-up) „Birštonas yra kūryba“, kurioje „apgyvendino“ visą savo kūrybą.
Ypatingo susidomėjimo sulaukė spalvingos kūrybinės iliustravimo dirbtuvės su žinoma dailininke, grafike, vaikiškų knygelių iliustratore Aušra Kiudulaite. Menininkė pristatė kartu su birštoniečiais sukurtą didžiulę „pop up“ knygą, demonstravo iškilias jos detales, iš arčiau supažindino su iliustravimu, pagrindine projekto ir dirbtuvių idėja.
Vaikai pasinėrė į fantazijų pasaulį – savo mažais piršteliais ieškodami patinkančių spalvų ar atspalvių, kūrė nuostabias iliustracijas, minint artėjančią Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną pasipuošė popierinėmis karūnomis, džiaugėsi akimirkomis su draugais, su dailininke.
Saulėtas vasaros atostogas projekto dalyviai palydėjo įsisupę į prisiminimais apkabintus kvapus. Renginių organizatoriai „Čiulba ulba“ ir savęs pažinimo renginių bei aromatų degustacijų vedėja Kristina Jan vaikus ir jų tėvelius pakvietė iš arčiau susipažinti su natūraliais kvapais, jų pagrindinėmis natomis, kartu kurti Vytauto parko pievą, Žvėrinčiaus mišką, Nemuną, oro balionus ir biblioteką primenančius aromatus.
Kūrybinėse dirbtuvėse nestigo emocijų! 15 skirtingų kvapų akimirksniu pasklido po biblioteką, nejučiomis prisiminimais nukėlė į Šv. Kalėdas, laukus, senelio sodą, priminė malonias akimirkas, kurių kasdien galbūt neprisimename. Nuotaikingo žaidimo metu dalyviai išrinko pagrindinius kvapus, kuriuos sumaišius, sukūrė 5 unikalius kvapus. Juos pajusti galėsite projekto pabaigoje – spektaklio pagal pasaką apie Birštoną metu.

DĖMESIO! PROJEKTAS VYKS IKI GRUODŽIO!
Spalį bibliotekoje vyks paskutiniai projekto užsiėmimai – kūrybinės video dirbtuvės vaikams ir paaugliams, kurias ves profesionalus režisierius Tautvydas Rasiulis.
Dar galite suspėti jose dalyvauti!
Daugiau informacijos rasite Birštono viešosios bibliotekos internetinėje svetainėje www.birstonas.mvb.lt
Užsiėmimai nemokami!

 

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *