Atskubėjo dėdė Derlius…

Ruduo – susimąstymo metas, kupinas pačių gražiausių spalvų ir svajonių. Nors rytai ir vakarai darosi vėsesni, visgi šis metų laikas dovanoja daug nuostabių spalvotų akimirkų ir rudens gėrybių. Smagu žaisti su nukritusiais medžių lapais, klausytis jų čežėjimo. Bet dar smagiau sueiti į būrį ir kartu dainuoti, šokti, rudens gėrybėmis vaišintis.


Spalio pirmąjį sekmadienį Matiešionių krašto bendruomenė susirinko į kasmetinę, jau tradicija tapusią derliaus šventę padėkoti dėdei Derliui už rudens gėrybes. Atvykusius pasitiko rudeninių gėrybių paroda, kurioje puikavosi I.Lenkutienės įspūdinga gulbė, M. ir A.Karčiauskų – įvairiausių rudens gėrybių pilna pintinė, B. ir V.Laukevičių – „Ponas“ burokas. Kiekvienas atvyko su gera nuotaika ir nešinas įvairiausių gardumynų bei įdomių vaisių ir daržovių. Lauke visų laukė žaidimai, užduotys ir viktorina. Kiekvienas stengėsi pasirodyti kuo įspūdingiau ir išradingiau.
Rudens derliaus šventę pradėjo kaimyninė Siponių krašto bendruomenė mėgėjiško teatro spektakliu „Paskubėjo“ (pagal J.Didžiulienės-Žmonos apsakymą „Paskubėjo“). Dėkojame jiems už atvykimą, už nuostabų pasirodymą ir linkime sėkmės kūryboje ir kasdienėje veikloje.
Ir koks gi renginys būtų be vaišių. Pasidengę bendrą stalą, visi draugiškai susėdome ragauti įvairiausių valgių. Vaišės prasidėjo Birutės Laukevičienės iškepto karšto bulvių plokštainio ragavimu, kuris neprilygo savo skoniu jokiam kitam patiekalui. Pasivaišinę dar neskubėjome skirstytis į namus, dalijomės patiekalų receptais, žaidėme įvairius žaidimus, o šventės akimirkas įamžinome fotografijomis.
Matiešionių krašto bendruomenė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *