Birštono Tarybos posėdis

Permainos mažumos frakcijoje „Demokratijos sargyboje“

Rugpjūčio 30-ąją vykęs Birštono savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo iškilmingai – priesaikos priėmimu.

Remdamasi įsigaliojusiu teismo sprendimu Vyriausioji rinkimų komisija nutraukė išrinkto pagal Lietuvos socialdemokratų darbo partijos sąrašą išrinkto Tarybos nario Stanislovo Martinaičio įgaliojimus. Tad posėdyje dalyvavęs VRK narys Vilius Semaška priėmė St. Martinaitį pakeitusios to paties sąrašo narės Dainos Zdanavičienės priesaiką.
Pasikeitus sudėčiai, įvyko ir permainos frakcijoje „Demokratijos sargyboje“. Frakcijos seniūnė Valė Petkevičienė informavo, kad jos pavaduotoju tapo Juozas Aleksandravičius.
Beje, D. Zdanavičienei rugpjūčio 30-oji buvo tikrai ypatinga diena. Ryte padėjusi ranką ant Konstitucijos ir prisiekusi tarnauti Birštono savivaldybės gyventojams, vakare ji su vyru Žydrūnu artimųjų ir draugų rate paminėjo Sidabrinių vestuvių sukaktį.

„Birštoniečių tribūnoje“ – apie negrąžintą žemę, teismų maratonus ir kapinių plėtrą…

Praėjusiame posėdyje, kaip reta, buvo „ karšta“ „Birštoniečių tribūnoje“. Joje kalbėję Leonas Vaidotas Ašmantas ir Virginija Šopienė palietė labai jautrius žemės klausimus.

Buvęs pirmosios po Nepriklausomybės atkūrimo Vyriausybės kabineto narys – energetikos ministras, o vėliau ir Birštono savivaldybės tarybos narys, prof. Leonas Vaidotas Ašmantas priminė apie tęstinumo stoką įgyvendinant anksčiau priimtus administracijos ir teismų priimtus sprendimus. Dar 1991 metais parašęs pareiškimą dėl žemės nuosavybės atstatymo buvęs politinis kalinys, vienas iš aktyviausių Lietuvos atgimimo sąjūdžio Birštone narių Vincas Laukevičius, taip ir iškeliavo Anapilin jos neatgavęs. 2003 metais prasidėjęs teismų maratonas dėl savivaldybės priimto neteisėto sprendimo parduoti šalia Laukevičių sklypo esantį nukėlimui pastatą, ir dar su žeme, bei dėl to sekusių pasekmių, tebesitęsia, stringa ir sklypo ribų nustatymo klausimas. Dėl esamos situacijos teisėta sklypo paveldėtoja V. Laukevičiaus dukra Vida Ašmantienė ir jos šeima patiria ir didelius materialinius nuostolius, ir psichologinį spaudimą, nesijaučia saugūs ir ramūs dėl savivalės.

L.V. Ašmantas apgailestavo, kad lig šiol nepavyko civilizuotais teisiniais būdais atgauti V. Laukevičiui priklausiusios žemės. Jų šeima viliasi, kad naujos kartos administracija turės pakankamai ryžto laikytis įstatymų bei įvykdyti teismo nutarimus.

Trumpai pakomentuodama L.V. Ašmanto pasisakymą merė Nijolė Dirginčienė pritarė, kad situacija tikrai nenormali ir kad būtina kuo greičiau atlikti teismo priimtus sprendimus.
Škėvonių kaimo gyventoja Virginija Šopienė „Birštoniečių tribūnoje“ – jau ne pirmą kartą. Ji nesutinka su planuojama Prienų kapinių plėtra, priartėsiančia prie jos sklypo, taip pat ir su savivaldybės specialistų aiškinimu, kad vandentiekio vamzdis pagal įstatymus turi būti privestas tik prie sklypo ribos. Jos teigimu, privalu atvesti iki gyvenamosios teritorijos ribos. V. Šopienė išsakė ir daugiau priekaištų dėl ribojimų, taikomų regioninio parko teritorijoje.

„Birštono versmių“ informacija


Įtempta buvo ir posėdžio darbotvarkė. Apie priimtus sprendimus – kitose „Birštono versmėse“.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *