„Žiburio“ gimnazijos 95 -osios abiturientų laidos išleistuvės

Liepos 17 -ąją Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko iškilminga Prienų „Žiburio“ gimnazijos 95-osios abiturientų laidos brandos atestatų įteikimo šventė. Šiemet gimnaziją baigė 107 abiturientai.

Šimtukus gavo 8 abiturientai.

Šventė prasidėjo gimnazistų Pauliaus Bendinsko ir Godos Lukoševičiūtės muzikiniu pasirodymu. Abiturientus, jų mokytojus ir artimuosius pasveikino gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė. Ji pasidžiaugė, kad net 37 abiturientų valstybinių brandos egzaminų įvertinimai atitinka aukštesnįjį pasiekimų lygį (įvertinti nuo 86 iki 100 balų). „Ką sutikote, kiek kartų suklupote, ko išmokote – tai yra tikrasis jūsų išsilavinimas. Tai jus suformavo tokius, kokie esate šiandien“, – sakė direktorė.
Pasveikinti abiturientus atvyko ir būrys garbių svečių. Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas džiaugėsi abiturientų pasiekimais, linkėjo pasirinkti širdžiai mielą veiklą ir nepamiršti Prienų krašto. Jie įteikė pinigines premijas aštuoniems „šimtukus“ gavusiems abiturientams. 100 balų įvertinimą iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino gavo Dovilė Juocevičiūtė,

Abiturientų padėkos žodį tarė Mantas Bublys.

Domintas Liniauskas, Saulė Kulvinskaitė, Goda Lukoševičiūtė, Karolina Petraškaitė, Akvilė Tirvaitė ir Akvilė Vitkauskaitė. Abiturientas Milvydas Kutulis gimnaziją baigė su pagyrimu ir „šimtukus“ gavo iš matematikos bei anglų kalbos valstybinių brandos egzaminų. LR Seimo nario Andriaus Palionio vardu abiturientus pasveikino jo padėjėja Valė Petkevičienė. „Jūs garsinate ne tik Prienų kraštą, bet ir Lietuvą. Būkite drąsūs ir atkaklūs. Nebijokite nesėkmių, tegul jų būna kuo daugiau, nes nesėkmės padeda tobulėti“, – linkėjo V. Petkevičienė. Už gimnazijos vardo garsinimą padėkas ir dovanas ji įteikė abiturientams Mantui Bubliui ir Godai Lukoševičiūtei (buvusiai Gimnazijos mokinių seimo prezidentei). Taip pat apdovanojo ir dailyraščio konkurse „Padėka mamai“ dalyvavusias abiturientes Karoliną Petraškaitę ir Eglę Zujūtę. Už puikius akademinius pasiekimus ir aktyvią veiklą gimnazijos bendruomenėje abiturientes Vaidą Gusaitę ir Ugnę Šalčiūtę apdovanojo Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėjas Žilvinas Labanauskas, o UAB „Prienų kompiuteriai“ vadovas Darius Kulieša dovaną įteikė abiturientui Nojui Gataveckui, kuris informatikos egzaminą išlaikė su 99 balų įvertinimu.
Tradiciškai buvo padėkota geriausiems abiturientams už aktyvų dalyvavimą gimnazijos ir visuomeninėje veikloje, akademinius bei sportinius pasiekimus, padėkos įteiktos ir šių abiturientų tėvams. Geriausių abiturientų pavardės įrašytos į Gimnazijos garbės knygą.
Abiturientams brandos atestatus įteikė gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė ir klasių vadovės: Virginija Šiugždinienė, Levutė Karčiauskienė, Rūta Pūrienė ir Aušra Menkevičienė. Po iškilmingos atestatų įteikimo ceremonijos padėkos žodį abiturientų vardu tarė Mantas Bublys. Jis dėkojo abiturientų artimiesiems ir mokytojams už neįkainojamas gyvenimo pamokas ir palaikymą. „Jausdami savo artimųjų ir mokytojų palaikymą, mes toliau žengsime pirmyn ir rašysime savo gyvenimo knygą“, – sakė M. Bublys.
Liucija Ališauskaitė

Už sportinius pasiekimus apdovanoti abiturientai ir jų tėvai.

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *