Na, ir močiutė!

Kauno parašiutininkų klubo vadas Kęstutis Milišauskas tokios šaunios kompanijos dar neturėjo – praėjusį sekmadienį į Pociūnus parašiutinio šuolio „skonį“ išbandyti atvyko vienos šeimos trys kartos. Tai – kauniečiai Chochlovai – 84 metų močiutė Birutė, jos 29 metų anūkas Tadas ir penktą dešimtį perkopusi Tado mama Vilija.

Birutė krenta su instruktoriumi Laurynu. (Nuotrauka iš asmeninio albumo)

Po penkiolikos minučių instruktažo trijulė jau žygiuoja į lėktuvą.
– Kaip atrodau? Gražiai? Sarbu, kad gražiai… – šypsosi senjorė, įsispraudusi į raudoną parašiutininko kombinezoną. Pagaliau išsipildė jos svajonė. Praėjusį rudenį Čekiškėse skrido parasparniu. Skrydis taip patiko, kad panoro pakilti ir oro balionu. Kažkas pagąsdino, kad sunku bus įlipti į pintinę… Tuomet kilo mintis šokti parašiutu. Vienai gal būtų ir baisoka, bet sužinojus, kad šoks su instruktoriumi, abejonių neliko.
Ir štai ji jau lėktuve. Šalia –marti, anūkas. Visi šypsosi…
Oras puikus, pučia silpnas vėjelis, kur ne kur plaukioja debesų kamuoliukai. Dvisparnis AN-2 kyla į 3 km aukštį, žemai palikdamas retai plaukiojančius debesų kamuoliukus. Suka ratą, kitą… Pagaliau pasimato iš jo pabirę taškeliai, dar kiek luktelėjus, dangus pražysta parašiutų kupolais, pasigirsta besileidžiančiųjų džiaugsmingi krykštavimai. Pirmoji žemę

Klubo viršininkas Kęstutis Birutei įteikia pirmašuolininko pažymėjimą.

paliečia šaunioji Birutė su instruktoriumi, paskui – Vilija,Tadas…Emocijos liejasi per kraštus, vienas kitą sveikina, glebėsčiuoja. Laime trykšta ir kiti pirmašuolininkai. Atskubėjęs klubo viršininkas Kęstutis čia pat įteikia pirmašuolininko pažymėjimą, o Birutei – ir marškinėlius. Ji yra garbiausia Pociūnuose šuolį atlikusi senjorė.Tiesa, prieš dešimt metų parašiutu vienas leidosi 86 metų Vladas Drupas. Bet jis buvo vyras ir dar lakūnas…
– Kokie įspūdžiai?- klausiu.
– Nuostabu! Tai ne parasparniu skrist… Baisu buvo tik tuomet, kai kritom. Ilgai kritom, daugiau nei kilometrą… Stengiausi viską teisingai daryti, ko mokė. Atrodo, padariau, instruktorius net pagyrė, sakė „šaunuolė“, – įspūdžiais dalinosi Birutė.

Visa komanda: Alvydas, operatorė Greta, Laurynas, Birutė, Tadas, Vilija su instruktoriumi Rolandu.

Vilijai baisiausia buvo namuose, kai prisimindavo atrakcionus. Bet baisiausia buvo aukščio bijančiam Tadui, kuris, pasak jo, pradžioje jautėsi kaip kitame pasaulyje…
Paklausti, ar norėtų dar kartą leistis parašiutu, atsakė, jog kol kas ne. Dabar laukia šuolis nuo tilto su guma, oro balionas. Visų idėjų autorė – močiutė.
– Močiutė sugalvoja, Tadas išpildo, o mes palaikome. Štai ir šiandien didžiulė palaikymo komanda atvažiavo,- savo nerimstančia anyta žavisi Vilija.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *