„…tarp žemiško gyvenimo kranto ir Amžinybės“

Praėjusį trečiadienį Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančinės parapijos klebonas Remigijus Veprauskas dėkojo Dievui už jam suteiktą kunigystės dovaną.
Kartu su 25 -erių metų kunigystės sukaktį mininčiu kunigu Remigijumi prasminga švente džiaugėsi ir buvę jo bendramoksliai, vyresni kolegos iš Vilkaviškio vyskupijos parapijų, Lietuvos nacionalinis mecenatas, naujosios bažnyčios statybos rėmėjas Arvydas Paukštys ir statybos bendrovės vadovas Jonas Urbonas su šeimomis bei gražus būrys balbieriškiečių, atėjusių pasveikinti ir padėkoti už kasdienę bendrystę maldos namuose, mokykloje, kultūros seklyčioje, šeimoje, gatvėje – visur ir visada, džiaugsmo ir skausmo valandomis.
Per tuos dvidešimt penkerius metus gyvenimo kelias kunigą Remigijų vedė per įvairias parapijas – Prienų, Gižų, Marijampolės, Balbieriškio. Buvo ir dešimtmetis, skirtas mokslams Romoje, – bet, ko gero, didžiausi išbandymai laukė čia, Balbieriškyje, kuriame ir pasiekė jubiliejinė sukaktis. Sukaktis, bylojanti apie tai, kad, kaip Švč. Mišių metu kalbėjo prelatas Juozas Pečiukonis, padėjęs mokinukui Remigijui bei jo broliui Virginijui atrasti kunigystės pašaukimą, kunigas Remigijus Veprauskas ištikimai tarnauja savo pareigai – kiekvienam žmogui padėti pasistatyti tiltą tarp žemiško gyvenimo kranto ir Amžinybės.
…Pasibaigus Padėkos mišioms, bažnyčioje dar skambėjo iškilmingos giesmės, palinkėjimai. Tarp kurių buvo ir bendrakursio Igliaukos klebono ir Marijampolės ligoninės kapeliono Remigijaus Maceinos linkėjimas siekti svajonės išsipildymo. Iš pradžių taręs, kad svajonės jau išsipildžiusios, jubiliatas vėliau prisipažino turįs dar vieną. Jis labai norėtų, kad bent vienas Balbieriškio parapijos jaunuolis ryžtųsi rinktis kunigystės kelią…
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *