Socialinės paslaugos: matyti plačiai, kurti pagal mūsų žmonių poreikius

Socialinio darbo ekspertė Angelė BAJORIENĖ dalyvavo Olandijoje, Utrechto mieste, vykusioje 28 šalių asociacijos „Europos pagyvenusiųjų tinklas“ (EAN) Generalinėje Asamblėjoje. A.Bajorienės mintys, grįžus iš šio renginio:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Man teko garbė Olandijoje atstovauti Lietuvos ir Latvijos globos įstaigų vadovaujančių darbuotojų asociacijoms. Visoms šalims buvo įteikti EAN sertifikatai, liudijantys narystę šioje asociacijoje. Generalinėje Asamblėjoje pristatytas EAN leidinys, kaip turėtų atrodyti Europos šalių globos namų politika 2030 m. Kitą savaitę šį leidinį pirmiesiems pristatysiu latviams Daugpilyje vyksiančioje Baltijos šalių konferencijoje (Lietuvoje šios tendencijos, nuostatos, veiklos bus pristatomos Seime politikams ir konferencijose – praktikams). Konferencijoje dalyvaus Prienų globos namų direktorė Inga Barkauskienė, socialinio darbo vadovė Dalė Šimukauskienė, pirmąkart kviečiau įsijungti ir ne asociacijos, o mūsų krašto savivaldybių kitų socialinių institucijų atstovus. Šįkart į Daugpilį vyksta mūsų rajono socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė. Su Birštono savivaldybės socialinės tarnybos vedėja Milda Astašauskiene profesionaliai ir konstruktyviai aptarėme saviedukacijos, profesinio tobulėjimo kelius, kryptis greitoje ateityje. Buvo labai malonu girdėti vedėjos „socialinę ugnelę“, platų profesinį matymą dėl įvairių socialinių paslaugų vystymo Birštono savivaldybėje, darbuotojų kvalifikacijos, motyvacijos.
O žinoti, kas vyksta Europoje, „pataikyti į taktą“, privalome visi sistemos darbuotojai. Kūrybingas žmogus visada geba pritaikyti žinias. Dėl to prieš keliolika metų ir įjungiau Lietuvos, Latvijos, Lenkijos asociacijas į mūsų srities europinį kontekstą, kad mąstytume globaliai, gerai orientuotumėmės profesiniame lauke, analizuodami kitų šalių mokslines, politines, praktines patirtis, iš jų gebėtume pritaikyti įvairius elementus Lietuvos institucijose. Rudenį vyks EAN kongresas dėl globos namų veiklų tobulinimo.

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *