Pačių gaminti darbeliai – mieliausi

– Pačių gaminti įvairūs rankdarbiai yra patys mieliausi. Jie – tarsi veidrodis atspindi mūsų nuotaikas, fantaziją ir kūrybiškumą. Be to, ir padeda užmiršti rūpesčius, bėdas, net ir negalią, – taip man tvirtino ne vienas Jiezno kultūros ir laisvalaikio centre vykusių žmonių su negalia kūrybinių gebėjimų varžytuvių dalyvis.


Į šias varžytuves, dar vadinamas abilimpiada, organizuotas Vilniaus neįgaliųjų centro ir Jiezno žmonių su negalia sąjungos, buvo susirinkę per penkiasdešimt dalyvių iš Birštono, Kaišiadorių, Kauno, Elektrėnų. Ne vienas jų atvažiavo dar ir su artimaisiais ar bičiuliais, tad gražiu subuvimu džiaugėsi tikrai nemažas bičiuliškai nusiteikęs gebančių džiaugtis gyvenimu žmonių.
Šventę pradėjo Jiezno žmonių su negalia ansamblio dainininkai, padainavę populiarių dainų, kurioms pritarė ir salėje sėdintys svečiai, o paskui prasidėjo kūrybinis darbas. Užduotis pristatė iš Vilniaus atvykę savanoriai. Jų buvo penkios.
Varžytuvių dalyviai gamino knygų skirtukus, kūrė eilėraščius, vėlė paveikslus, vilna dekoravo kiaušinius ir pynė vainikus. Visus darbelius vienijo bendra – Velykų – tema. Buvo padaryta tiek daug gražių darbų darbelių, kad komisijai tikrai nelengva buvo išrinkti nugalėtojus bei prizininkus. O gal ir ne taip svarbu buvo, nes pasidalinta brangiausia dovana – draugyste. Buvo ir daug įvairių prizų bei siurprizų, linksmų pokalbių, betarpiško bendravimo.
Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Augenija Stoškuvienė, džiaugdamasi visų saviškių susitelkimu rengiant abilimpiadą, taip pat dėkoja joje dalyvavusioms Prienų rajono savivaldybės mero patarėjai Jūratei Zailskienei ir Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjai Vilmai Vaidogienei. Jų dovanotos gėlės ir saldžios vaišės taip pat prisidėjo prie bendros švente tapusių varžytuvių nuotaikos.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *