Geriausia Metų kultūros darbuotoja – Ligita Gediminienė

Balandžio 15 dieną renginyje, skirtame Kultūros dienai, buvo pagerbti Prienų rajono kultūros ir kūrybinių sektorių darbuotojai, geriausiems iš jų už profesinės veiklos nuopelnus, atsakingą požiūrį į darbą, kūrybines idėjas ir vadovaujamų kolektyvų pasiekimus įteikti Prienų rajono savivaldybės mero, Administracijos direktoriaus bei Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjo padėkos raštai.

Padėkos raštais ir dovanėlėmis pagerbti rajono kultūros įstaigų darbuotojai.

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykusio šventinio vakaro metu apdovanotas Metų kultūros darbuotojas. Iš dešimties kultūros darbuotojų, kuriuos siūlė kolegos, seniūnaičiai, bendruomenės, savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija konkurso „Metų kultūros darbuotojas 2018“ nugalėtoja paskelbė Ligitą Gediminienę, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoją kultūrinei veiklai, liaudiškų šokių kolektyvo „Vajaunas“ vadovę.
Garbingą vardą pažymintį dekoratyvaus stiklo prizą, pažymėjimą ir piniginį čekį L. Gediminienei įteikė meras Alvydas Vaicekauskas, Administracijos direktorius Egidijus Visockas bei Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. Nuo scenos nulipusią ilgametę kultūros darbuotoją užliejo jos kolegų, saviveiklininkų, artimai ją pažįstančių ir gerbiančių žmonių sveikinimų, apkabinimų ir gėlių „jūra“.
L.Gediminienė Prienų kultūros centre dirba nuo 1990 m. Choreografė vadovavo jaunučių, jaunių, jaunuolių ir merginų liaudiškų šokių kolektyvams, su kuriais dalyvavo keturiose moksleivių ir Lietuvos dainų šventėse, rajono renginiuose. Buvo subūrusi pučiamųjų orkestro merginų šokių grupę „Hey“, jos iniciatyva keletą metų buvo rengiamas respublikinis vaikų ir jaunimo šiuolaikinio šokio festivalis „Proxima“. 2009 m. sėkmingai startavo tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų ir choreografinių grupių festivalis „Varinis aidas“. Jau 16 metų gyvuoja Ligitos koordinuojamas respublikinis pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų festivalis–konkursas „Revuona“. Ligita yra ilgametė Prienų rajoninės dainų šventės „Tykiai, tykiai Nemunėlis teka…“ baletmeisterė, šešiose Lietuvos dainų šventėse dirbo šokių dienos baletmeisterių asistente.

Geriausia Metų kultūros darbuotoja pripažintą L.Gediminienę sveikino meras A.Vaicekauskas, Administracijos direktorius E.Visockas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas R.Šiugždinis.

Pačių svariausių profesinės veiklos įvertinimų L.Gediminienė sulaukė, vadovaudama pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvui „Vajaunas“, kuriam suteikta I mėgėjų meno kolektyvo kategorija, o 2018 m. kolektyvo 20 -mečio proga įteiktas aukščiausias mėgėjų meno kolektyvų apdovanojimas Lietuvoje – „Aukso paukštė“.
„Vajaunas“ 2017 metais pripažintas geriausia liaudiškų šokių grupe, o L.Gediminienė – geriausia vadove. Kolektyvas pelnęs ir daugiau garbingų apdovanojimų.
Kūrybiška ir aktyvi Ligita Gediminienė dainuoja Kultūros centro vokaliniuose ansambliuose „Aksomas“ ir „Pienė“, rašo renginių scenarijus, režisuoja įvairius kitus renginius, rengia projektus, teikia metodinę paramą rajono kultūros darbuotojams ir kt. 2013 m. Ligitai Gediminienei įteiktas Prienų rajono savivaldybės konkurso „Dėkingumas“ apdovanojimas.
Metų kultūros darbuotoją pasveikino ir Seimo narys Andrius Palionis. Jo nuoširdūs sveikinimai profesinės dienos proga buvo skirti ir kitiems rajono kultūrininkams.
Rimantas Šiugždinis įteikė meninio lygio kategorijų pažymėjimus rajono saviveiklos kolektyvų vadovams.
Įspūdingą koncertinę programą V.Kernagio daina „Baltas paukštis“ pradėjo rajono kultūros darbuotojai ir šiuolaikinio šokio grupė (choreografija Dž.Aksenavičiaus). Apdovanojimus vainikavo Kauno šokio teatro „Aura“ tarptautinė šokėjų trupė.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *