Sapnų gijomis, išmone ir humoru austas…

Balandžio antroji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Kasmet vis kitos šalies dailininkas šiai dienai kuria plakatą, rašytojas – tekstą. Šie metai išskirtiniai Lietuvai, nes pirmą kartą ir plakatą, ir tekstą kūrė žinomas, įvertintas Lietuvos dailininkas ir rašytojas K. Kasparavičius. Jis ne kartą lankėsi ir mūsų, Birštono viešojoje, bibliotekoje su S. Chlebinskaitės kūrybine grupe „Tu gali sukurti knygą“.

.

Tarptautinę vaikų knygos dieną minėti pradėjome dar kovo 27 d. susitikimu su rašytoju Tomu Dirgėla. Jo knygos šmaikščios, išmoningos, pilnos nuotykių. Rašytojas žaismingai bendravo su vaikais, priminė, kad Tarptautinė vaikų knygos diena švenčiama H. K. Anderseno gimimo dieną, pristatė knygą „Benas – sapnų siuvėjas“, kviesdamas vaikus papasakoti savo sapnus, ką jie labai noriai darė, linksmai interpretuodami sapnų reikšmes. Geriausiam Birštono miegaliui rašytojas įteikė spalvingą pagalvėlę. 
Antroje renginio dalyje vyko spaudos konferencija, kurioje vaikai taip pat labai aktyviai dalyvavo. Juos domino rašytojo amžius, kiek turi vaikų, ar baigęs mokyklą (labai jau jaunai jiems atrodė), kada rašo, kas įkvėpė jį rašyti, kokias knygas mėgsta dabar ir kokias mokykloje mėgo bei kiti klausimai.
O štai balandžio 2 -ąją nuo pat ryto vykdėme iniciatyvą „Prisimink vaikystės knygą“. Reikėjo ant popieriaus lapo surašyti arba nupiešti įsimintiniausias vaikystės knygas. Atsiliepimus surišime į knygą, kuri, tikimės, įkvėps vaikus skaityti draugų rekomenduotas knygas, o suaugusiems padės išrinkti įdomią knygą savo vaikams ar anūkams.
Tą pačią dieną surengėme K. Kasparavičiaus knygos „Kvailos istorijos“ skaitymus. Skaitymų įkvėpti vaikai net ėmė kurti bendrą pasaką, kai kiekvienas pasako po vieną žodį. Be abejonės, skaitėme ir Tarptautinės vaikų knygos dienai skirtą rašytojo tekstą „Knygos padeda neskubėti“.
Knygos dieną minėjome pasimėgaudami, tarsi žaisdami, t. y. visa širdimi įsitraukdami į tai, kas tuo metu vyko.
Nijolė Raiskienė
Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *