Laikykitės Ten su Andriumi Tapinu

Vieni jį peikia, kiti nešioja ant rankų. Niekada neieškantis žodžio kišenėje, aštriu, it peilis, liežuviu pasižymintis ir, regis, nebijantis patekti valstybės vilkams į nasrus – taip būtų galima apibūdinti žurnalistą, rašytoją, laidų kūrėją ir vedėją Andrių Tapiną. Tai – vienas ryškiausių šių dienų visuomeninių veikėjų, aktyviai besireiškiančių viešojoje erdvėje, įkūręs pirmąją nepriklausomą, internetinę televiziją Lietuvoje – „Laisvės TV“, su kuria jau antrus metus lankosi Prienų mieste.
Kovo 14 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko „Laikykitės Ten su Andriumi Tapinu“ filmavimas. Pirmoje laidos dalyje kandaus žurnalisto žodžio sulaukė neseniai skandalingai nuaidėję Prienų r. politiniai įvykiai. Vėliau aštrialiežuvis Andrius Tapinas palietė pikantišką temą „Prie ruso buvo geriau“. Žurnalistas ironiškai žvelgė į itin mėgstamą dalies lietuvių posakį ir aptarė tuometinį lietuvių gyvenimą, bandydamas ieškoti tuometinės santvarkos pliusų ir minusų. Salėje sėdintys žmonės puikiai suprato laidos vedėjo ironiją ir minimų privalumų absurdiškumą, tad kartu su Andriumi Tapinu priėjo vieningos išvados, jog sovietinės okupacijos metu nebuvo nei gerai, nei geriau.
Trečioje laidos dalyje svečiavosi menininkė, kurianti žymių veidų portretus iš maisto produktų – Jolita Vaitkutė žiūrovams pasakojo apie savo meno kūrinius iš maisto produktų, atskleisdama, jog visi jos kūriniai turi gilią prasmę, atspindi tam tikrus įvykius. Anot Jolitos Vaitkutės, jauno menininko kelias iš tiesų yra kur kas sunkesnis nei žmonės įsivaizduoja, nes visuomenė nežiūri rimtai į jauno žmogaus darbą ir juo nepasitiki, o neretai siekia ir pasipelnyti.
Laidoje viešėjo ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės talismanas, masažuotojas ir fizioterapeutas Juozas Petkevičius (Juozukas), kuris šmaikščiai dalinosi ilgamete masažuotojo patirtimi irkluotojų ir krepšinio rinktinėse. Humoro nestokojantis laidos svečias pasakojo ir apie tokius legendinius krepšininkus kaip Arvydas Sabonis ar Valdemaras Chomičius, prisimindamas juokingiausias istorijas. Juozukas dar žinomas kaip rinktinės talismanas, palaikantis ne tik fizinę krepšininkų būklę, bet ir gerą nuotaiką, kuri vyravo ir Prienuose, nes, kalbant Juozukui, juokais leipo ne tik žiūrovai, bet ir pats Andrius Tapinas.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *