2019 m. savivaldybių tarybų rinkimų (II turas) Prienų rajono rinkimų apygardoje Nr.36 

(Pateikiami duomenys yra išankstiniai)
Mero rinkimai
Apylinkių skaičius – 27 (duomenys iš 27 apylinkių).
Pagal gautus iš apylinkių duomenis: rinkėjų sąraše įrašyta rinkėjų – 23579, rinkimuose dalyvavo – 8907 (37,78%), negaliojančių biuletenių – 165 (1,85%), galiojančių biuletenių – 8742 (98,15%).
Rinkimų rezultatas – meru išrinktas Alvydas VAICEKAUSKAS, surinkęs 60,64 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių. Loreta Jakinevičienė pelnė 39,36 proc. rinkėjų balsų.

Įvertino padarytus darbus ir pritarė ateities planams

.

Pirmadienį, paklaustas apie tai, kaip vertina antro turo rezultatus, Prienų rajono savivaldybės meras, Lietuvos socialdemokratų partijos Prienų skyriaus pirmininkas Alvydas Vaicekauskas sakė:
– Pergalę mero rinkimuose vertinu kaip didžiulį pasitikėjimą ir tuo pačiu įpareigojimą ne tik tęsti pradėtus darbus, bet ir vykdyti naujus. Labai džiaugiuosi, kad gyventojai įvertino nuveiktus darbus, pastebėjo pokyčius ir pritarė ateities planams. Pasitikėjimas manimi ir socialdemokratų komanda mus skatins siekti dar ambicingesnių tikslų, kad Prienų kraštas taptų dar gražesniais, saugesniais ir turtingesniais namais visiems mums. Sieksiu telkti visas politines jėgas bendram darbui. Tikiu, kad bendradarbiavimas, nuoširdus darbas, pagarba vienas kitam ir meilė gimtajam kraštui bus mūsų visų raktas į sėkmę.

Oponentė viena iš pirmųjų pasveikino merą su pergale rinkimuose

Antrajame tiesioginių mero rinkimų ture, kaip ir prieš ketverius metus, antra likusi partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatė Loreta Jakinevičienė buvo nusiteikusi pozityviai. Ji sakė iš esmės esanti patenkinta rinkimų rezultatais, nes sulaukė nemažo rinkėjų palaikymo, net ir tose apylinkėse, kuriose pirmajame ture ji nebuvo tarp lyderių, pavyzdžiui, Veiveriuose, Jiezne, Balbieriškyje.
„Manau, kad už mane balsavo tie žmonės, kurie nori spartesnių pokyčių. Merų debatų metu aiškiai sakiau, kad mano tikslas – užmegzti konstruktyvų dialogą su rajono gyventojais, bendruomenėmis, vykdyti jų nuomonės apklausas, atsižvelgti į lūkesčius, pastabas ir pasiūlymus strateginio planavimo, biudžeto ir kitais svarbiais klausimais. Esu už atvirą savivaldą, kalbėjimąsi su žmonėmis. Juk meras, išrinktas tiesioginiuose rinkimuose, privalo dirbti dėl visų rajono gyventojų ir šiam darbui burti įvairių politinių srovių atstovus, – pastebėjo L.Jakinevičienė.
Dėl savivaldybės vadovo posto besivaržiusi politikė taipogi apgailestavo, jog įtaką ir įdirbį turinčio dabartinio mero A.Vaicekausko ir jos, Savivaldybės opozicijoje atstovavusios opozicijai, starto galimybės buvo nelygios. Todėl ji labai dėkinga tiems rinkėjams, savo partijos bičiuliams, taip pat kitų partijų atstovams už tai, kad antrajame rinkimų ture patikėjo ja, išreiškė palaikymą ir atidavė savo balsus.
Nepaisant nepalankios rinkiminės kovos baigties, L.Jakinevičienė su savo komanda viena iš pirmųjų užsuko į socialdemokratų būstinę ir su pergale pasveikino merą Alvydą Vaicekauską.
„Laikausi politinės kultūros ir manau, jog yra svarbu pasveikinti savo oponentą, palinkėti jam sėkmės tolimesniuose darbuose,“ – teigė ji.
Paklausta, galbūt sulaukė A.Vaicekausko kvietimo kitos kadencijos metu dirbti su juo vienoje komandoje, L.Jakinevičienė neslėpė, jog pokalbių būta, tačiau, jos teigimu, meras iki derybų stalo dar kalbėsis ir derins savo nuomonę su visomis politinėmis partijomis.
Dalė Lazauskienė 

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *