„Revuonos pagrindinės mokyklos mokiniai – informatikos konkurso nugalėtojai

Kiekvieną rudenį Prienų „Revuonos” pagrindinės mokyklos 1-10 klasių mokiniai, kurie domisi tiksliaisiais mokslais, dalyvauja Tarptautiniame informatikos ir informatinio mąstymo konkurse „Bebras”. Lapkričio  5–16 d. įvyko 15- asis mokinių informatikos ir informatinio mąstymo konkursas „Bebras“. Šiemet dvi savaites trukusiame konkurse Lietuvoje dalyvavo 44 247 mokiniai. 130 mokinių, užėmusių 1–10 vietas, buvo pakviesti į apdovanojimų šventę, kuri vyko lapkričio 26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, parodoje „Mokykla 2018“ Vilniuje.

Kiekvienais metais bent vienas mokinys iš Prienų „Revuonos” pagrindinės mokyklos būna pakviečiamas į apdovanojimų šventę Vilniuje, tačiau šių metų rezultatai pranoko mūsų lūkesčius. Labai džiugu, kad šiemet net trys mokiniai parodė puikias žinias bei gebėjimus ir pateko tarp dešimties geriausiųjų Lietuvoje savo amžiaus grupėje (Nykštukai, 1-2 klasės). Geriausiai pasirodė antrokas Jokūbas Bujavičius, kuris apdovanotas 1 laipsnio diplomu. Padėkos įteiktos pirmokei Eglei Laukaitytei (7 vieta), jos mokytoja Danutė Moisejevienė, ir antrokui Kevin Kuzminui (4 vieta), jo ir Jokūbo Bujavičiaus mokytoja – Rita Dirdienė.

Renginio dalyvius sveikino švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius, Vilniaus universiteto studijų prorektorius dr. Valdas Jaskūnas, konkurso iniciatorė profesorė Valentina Dagienė, konkurso rėmėjų „Šviesa“ ir „Alliance For Rectruitment“ atstovai.

Profesorė V. Dagienė sveikino susirinkusiuosius pabrėždama idėjos svarbą ir mastą. „Informatinis mąstymas – tai nėra tik informatika, tai ir mokėjimas analizuoti, spręsti uždavinį, abstrahuoti. „Bebro“ uždaviniai trumpi, tačiau juose slypi galingos idėjos“, – susirinkusiems kalbėjo konkurso sumanytoja.

Viceministras G. Kazakevičius kvietė žvilgsnį kreipti į ateitį sakydamas: „Reikia jūsų, reikia jūsų mąstymo ir gebėjimų, kad ateitumėte su naujomis, geresnėmis idėjomis. Į jus žvelgiu kaip į ateitį, kuri kurs Lietuvą”.

Po gražių sveikinimo žodžių konkurso laimėtojams buvo įteikti diplomai, pagyrimo raštai ir rėmėjų dovanos.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rita Dirdienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *