Už nuopelnus sporte pagerbti nominacijomis

Kurhauzo iškilmių salė, muzikanto virtuozo atliekama akordeono muzika Birštono kurorto sporto bendruomenę sukvietė į tradicinę pagerbimo šventę, kurioje buvo apdovanoti geriausių rezultatų Lietuvos čempionatuose, pirmenybėse ir tarptautinėse varžybose 2018 metais pasiekę sportininkai, paskatinti perspektyvūs birštoniečiai, padėkota jų treneriams, rėmėjams, sporto klubų atstovams.


Vakaro pradžioje Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pabrėžė, kad kurortas dosnus ne tik mineralinių vandenų ir gydyklų, bet ir žmonių, kurie mėgsta sportuoti. Todėl vienas iš svarbiausių savivaldybės uždavinių – sudaryti jiems sąlygas sportuoti, jų poreikiams pritaikyti miesto infrastruktūrą.
Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys pasidžiaugė tradicijos tęstinumu – geriausi savivaldybės sportininkai renkami ir apdovanojami jau dešimt metų. Sveikindamas sporto bendruomenę su artėjančiomis šventėmis, ir 2019 -aisiais jis linkėjo nesustoti bei siekti pergalių.
Kartu su mere Nijole Dirginčiene ir vicemeru Vytu Kederiu jis įteikė padėkos raštus, specialius prizus ir Birštono savivaldybės 2019 m. kalendorius labiausiai pasižymėjusiems, kurortą Lietuvoje ir kitose šalyse garsinusiems sportininkams.
Geriausiu 2018 metų savivaldybės sportininku paskelbtas galiūnas Vidas Blekaitis, šį titulą pelnęs daugybę kartų. 46 -erių sportininkas demonstruoja stabilius rezultatus ir laikosi galiūnų sporto aukštumose. Šiemet jis tapo Pasaulio rąsto kėlimo vicečempionu, o visiškai neseniai JAV vykusiose pasaulio galiūnų veteranų žaidynėse po šešių rungčių iškovojo sidabro medalį. Kadangi sportininkas nespėjo sugrįžti iš šių varžybų, nominacija jam bus įteikta vėliau.
Merės padėkomis ir prizais už aukštus sportinius rezultatus pagerbti ir kiti savivaldybės sportininkai, tapę geriausiais pasirinktose sporto šakose, turintys perspektyvų augti ir tobulėti. Tai – Europos kiokushin karatė čempionato bronzos medalio laimėtojas Kęstutis Radvila; Lietuvos vicečempionas, Baltijos šalių vicečempionas, tarptautinės „Gintarinių irklų“ regatos prizininkas irkluotojas Paulius Černevičius; Lietuvos jaunių sporto žaidynių čempionas, Lietuvos jaunimo čempionas ir Europos sportinio ėjimo taurės dalyvis Paulius Juozaitis; perspektyvus 2018 m. Birštono krepšininkas, Kauno krepšinio C lygos pirmenybių 4 vietos laimėtojas Tadas Miliūnas; Alytaus apskrities futbolo pirmenybių, įvairių turnyrų geriausias „Birštono“ komandos žaidėjas Laimis Pempė; geriausias 2018 m. Birštono šachmatininkas, Lietuvos ir Birštono turnyrų dalyvis Kazimieras Senavaitis; perspektyvus jaunasis bėgikas, Lietuvos bėgimo taurės Marijampolės, Elektrėnų etapų nugalėtojas Marius Griušelionis; perspektyvus jaunasis krepšininkas, Pietvakarių regiono krepšinio čempionato mažojo finalo 2 vietos laimėtojas Vakaris Diškevičius; perspektyvi jaunoji tenisininkė, Lietuvos teniso turnyrų dalyvė Ineta Bunevičiūtė; perspektyvus jaunasis futbolininkas, turnyrų Lietuvoje ir užsienyje vaikų komandos ,,SC Birštonas“ žaidėjas Rokas Patapas.
Padėkota ir šių sportininkų treneriams Vytautui Domarkui, Povilui ir Jonui Juozaičiams, Vidui Kapačinskui, Aurimui Liuizai, Linui Smailiui, Virmantui Šabasevičiui, Danutei Urbanavičiūtei, taip pat Birštono sporto centro administracijai.
Savivaldybės vadovai įvertino sporto klubų bei rėmėjų indėlį sporto plėtroje, perspektyvių sportininkų paieškoje, taip pat organizuojant gyventojų užimtumą, propaguojant sveiką gyvenseną, puoselėjant ilgametes sportines tradicijas vietos bendruomenėje.
Merės padėkos skirtos: Aleksandrui Gorinui, Birštono petankės klubo įkūrėjui ir turnyrų Lietuvoje organizatoriui; masiškiausiam Birštono sveikos gyvensenos klubui „Šilagėlė“ ir jo prezidentui Vytautai Gedminui; sportiškiausiam A. Mikėno sportinio ėjimo klubui ir jo prezidentui Jonui Juozaičiui, vienam iš tarptautinių Antano Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybų organizatorių; stalo teniso propaguotojui, šios sporto šakos turnyrų organizatoriui kurorte Jurgiui Januliui.
Birštono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Gadliauskienė skyriaus vedėjos padėką įteikė Robertui Petroniui – už aktyvų dalyvavimą maratono bėgimo varžybose ir Birštono vardo garsinimą. Kitiems ilgų nuotolių bėgimų dalyviams – Kęstučiui Ulinskui ir Modestai Kaminskienei – padėkos bus perduotos vėliau.
Birštono sporto centro padėkos ir dovanos arba „Eglės“ sanatorijos įsteigti prizai skirti dar aštuoniems sportininkams: stalo tenisininkams Adomui Vaitkevičiui, Audronei Šidiškienei ir Feliksui Suchockui; krepšininkui Mindaugui Knyšiui; tenisininkui Lukui Smailiui; futbolininkui Augustinui Rukui; lengvaatlečiui, sporto rėmėjui Gintautui Vaičiukynui; krepšininkui Dominykui Jurgelioniui.
Plojimais buvo palydėta dar viena nominacija. Birštono sporto centro direktorius S.Smailys sportininkų, trenerių ir sporto klubų vardu Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei įteikė specialų prizą už indėlį kuriant Birštono sporto infrastruktūrą.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *