Jiezne pagerbti geriausi Lietuvos kultūrizmo sportininkai

Metams baigiantis jau šeštą kartą į tradicinę vakaronę buvo susirinkę Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ sportininkai ir jų rėmėjai. Šiemet ši šventė buvo dar iškilmingesnė nei ankstesnės, nes jos metu buvo pagerbti geriausi šių metų Lietuvos kultūrizmo sportininkai.

Kodėl Jiezne? Ogi todėl, kad būtent šiame mūsų krašto miestelyje gyvena ir treniruojasi Lietuvos kultūrizmo federacijos geriausiu metų sportininku išrinktas Vytautas Sadauskas. Jį ir metų sportininke tapusią Redą Slavinskaitę sveikinęs federacijos prezidentas Kęstutis Žilinskas pritarė į vakaronę susirinkusių jiezniškių mintims, kad atėjo metas Jiezne surengti ir respublikines, o gal ir tarptautines varžybas. Vytauto Sadausko įkurto klubo nariai, o, svarbiausia, ir jo paties pasiekti rezultatai tam nutiesė kelią. Šiemet jis visose svarbiausiose varžybose kopė ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio ir pelnė garbingiausius apdovanojimus.
Šių metų sportinį sezoną Vytautas pradėjo gegužės mėnesį Telšiuose vykusiose veteranų varžybose. Savo grupėje jis buvo pirmas. Spalio mėnesį Vytautas dalyvavo prestižiniame garsaus pasaulio kultūristo Frenko Kolumbo organizuojamame čempionate Sardinijos saloje Italijoje ir tapo nugalėtoju veteranų grupėje. Spalis jiezniškį pradžiugino ir dar viena sėkme. Vilniuje vykusiose Lietuvos taurės varžybose savo kategorijoje jis vėl buvo pirmas.
Pasak įspūdžiais apie 2018 -ųjų startus besidalinusio „Uolos“ vadovo, ypač karšta buvo netrukus po taurės varžybų vykusiame Baltijos šalių čempionate Norvegijoje. Iš jo jiezniškis grįžo net su trim aukščiausiais apdovanojimais. Vytautas nugalėjo veteranų kategorijoje, buvo pripažintas geriausiu vyrų grupėje ir pelnė absoliutaus nugalėtojo titulą.
Vikingų žemėje sėkmė lydėjo ir visą Lietuvos komandą. Lietuvos kultūrizmo federacijos prezidento Karolio Žilinsko teigimu, šio čempionato organizatoriai ir dalyviai ilgai prisimins lietuvius. Pirmą kartą absoliučios moterų nugalėtojos vardą pavyko pelnyti Redai Slavinskaitei, o Gražvydas Naruševičius buvo geriausias tarp mėgėjų ir iškovojo teisę varžytis profesionalų kategorijoje. Startas buvo sėkmingas, užimta pirmoji vieta.
Sezoną Vytautas Sadauskas baigė lapkričio 24 -ąją Hamburge vykusiame pasaulio veteranų čempionate, kuriame varžėsi 40 šalių sportininkai. Beje, ir atranka į čempionatą buvo labai griežta – galėjo dalyvauti tik šalių čempionatų nugalėtojai. Akivaizdu, kad, susirinkus patiems geriausiems, įsiterpti į finalininkų šešetuką buvo tikrai nelengva. Vytautas tai padarė ir įrodė, kad yra stipriausias. Tai – jau trečias aukso medalis jo iškovotas Pasaulio veteranų čempionate.
Taigi metų kraitė kaupina apdovanojimų, už kurių slypi didelis ryžtas, ilgos treniruotės ir šalia esančių žmonių parama bei supratimas. Tarp tų, kuriems Vytautas Sadauskas įteikė padėkas, buvo ne tik rėmėjai, bet ir nuolat šalia esantys žmonės. Tai – sveikatos klausimais jį konsultuojanti Onutė Pempienė, teisingu maitinimusi besirūpinanti žmona Aušra ir, žinoma, trenerė bei jo bendramintė dukra Evelina, lydinti į visas varžybas.
…Turbūt sunku būtų įsivaizduoti tokią šventę be sveikinimų, padėkų… ir geros nuotaikos. Ją dar papildė ir veiveriškių dainos bei pačių dalyvių nusiteikimas matyti tai, kuo gali pasidžiaugti, kaip ir žinojimas, kad turi kam padėkoti.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *