Dalyvavome kelionių žaidime

Šiemet Kauno regionas kvietė dalyvauti žaidime „Šimtmečio regionas“ ir apsilankyti Birštono kurorte, Jonavos, Kaišiadorių, Kauno, Kėdainių, Prienų ir Raseinių rajonuose – kur keliautojų laukė 21 Šimtmečio objektas, liudijantis Lietuvos kūrimosi istoriją ir kovas už laisvę. Buvo siūloma susipažinti su senaisiais amatais, kultūriniu ir kulinariniu paveldu, pailsėti istorinėse vietose ar pasistiprinti geriausiose regiono kavinėse.
Buvo labai smagu dalyvauti šiame kelionių žaidime. Kauno regione reikėjo apsilankyti visuose rajonuose ir nusifotografuoti prie nurodytų objektų. Į maršrutą buvo įtraukti ir mūsų krašto objektai: Veiverių krašto istorijos muziejus, poeto Justino Marcinkevičiaus memorialinis kambarys, Lietuvos karių savanorių kapai Jiezne, Kurhauzas, kurorto administracijos pastatas, „Tulpės“ sanatorijos purvo gydykla Birštone. Tokių keliautojų, kurie aplankė visus iš nurodyto 21 objekto, buvo 14.
Dalyviai buvome pakviesti į žaidimo uždarymą Kaune, kur visi piešėme bendrą paveikslą, žiūrėjome pramoginius šokius, mums grojo nuostabus akordeonistų duetas, vaišinomės. Visi gavome dovanėles, buvo ištrauktas pagrindinis prizas – nakvynė keturiems kaimo turizmo sodyboje.
Nijolė Juozaitienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *