Negalia nesunaikino noro būti tarp žmonių ir švęsti

Minint Pasaulinę neįgaliųjų dieną, Kalėdine dvasia papuošta Birštono Carito bendruomenės namų salė buvo sausakimša. Birštono neįgaliųjų draugijos nariai ir jų artimieji gausiai susirinko į minėjimą, kad pabūtų tarp žmonių, praskaidrintų savo kasdienybę naujienomis, pasiklausytų koncerto, pabendrautų prie vaišių stalo.

Birštono savivaldybės vadovai su Neįgaliųjų draugijos pirmininke J.Senavaitiene.

Ilgametę Birštono neįgaliųjų draugijos pirmininkę Juliją Senavaitienę ir narius šia proga pasveikino, dovanas ir nuoširdžius linkėjimus draugijai skyrė patys svarbiausi ir artimiausi žmonės, kurie visad šalia, kuriais galima pasikliauti „ir džiaugsme, ir varge“, kurie geba dalintis.
Nuo įtemptos politinės darbotvarkės savo brangaus laiko birštoniečiams „atriekė“ LR Seimo narys Andrius Palionis. Renginyje dalyvavo ir neįgaliuosius sveikino Savivaldybės vadovai, Tarybos nariai, kurorto nevyriausybinių organizacijų atstovai.
Draugijos narių aktyvumu, organizuotumu, Dienos centro veiklomis, vienišiems ir neįgaliems gyventojams teikiamomis socialinėmis paslaugomis pasidžiaugė merė Nijolė Dirginčienė. Lydima savo komandos – vicemero Vyto Kederio ir administracijos direktoriaus Valentino Vinco Revucko – į renginį ji atėjo su dovanomis draugijai ir padėkos raštais aktyviems nariams. Už dalyvavimą visuomeninėje, sportinėje ir meninėje

Su Pasauline neįgaliųjų diena birštoniečius sveikina nevyriausybinių organizacijų atstovai.

veikloje merė paskatino draugijos pirmininkę Juliją Senavaitienę, Danguolę Žvirblienę, Zitą Buinickienę, Ale-ną Kavaliauskienę, Vidą Jurkonienę, Aurimą Mikulevičių, Raimondą Jurgaitį.
Pranešimą skaičiusi J.Senavaitienė trumpai pristatė draugijos veiklą. Jos teigimu, 1991 metais susikūrusi draugija šiuo metu vienija 321 narį, taigi yra gausi ir organizuota, vienintelė Lietuvoje savo nariams teikia pagalbą namuose, sudariusi sąlygas gauti skalbimo, siuvimo, masažo paslaugas. Rūpinamasi narių užimtumu: jie kviečiami lankyti dizaino – floristikos užsiėmimus, dalyvauti meninėje, sportinėje veikloje, užsakoma spauda. Šiemet draugijos ansamblis „Sugrįžki, jaunyste“ (vadovas A.Jazbutis) neįgaliųjų meno kolektyvų respublikinėje apžiūroje „Vilties paukštė“ pateko į finalą.
Pirmininkės teigimu, draugijos nariai kasmet keliauja – organizuojamos išvykos į Šventąją ir Palangą, šiemet aplankyta Kroatija. Kartu su kitais tikinčiaisiais neįgalieji vyko į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi.

Pasveikinta šventėje dalyvavusi J.Videikienė, kuri šiemet sulaukė 94 -ojo gimtadienio.

Daugiau nei dvidešimt metų tęsiama tradicija pasveikinti draugijos narius, švenčiančius apvalias gyvenimo sukaktis. Šiemet sukaktuvininkų – 44. Garbingo 90 -ties metų jubiliejaus sulaukė Birutė Lučnikovienė ir Anelė Butkevičienė. Su 94 -uoju gimtadieniu pasveikinta šiuo metu pas dukrą Birštone gyvenanti Jadvyga Videikienė.
J.Senavaitienė įteikė dovanėles į šventę atėjusiems jubiliatams, o kitus pasveikins asmeniškai namuose. Dėmesys, pagarba aidu atsiliepė pasveikintųjų širdyse, jie pasijuto ne vieni, dėkojo už tai, kad jų gyvenimas draugijai rūpi.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *